RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Десетки нарушения са констатирани при съвместна проверка в две фирми за дървен материал и производство на пелети

Велинград

Две фирми, чиято дейност е на територията на Велинград и е свързана с преработка на дървесина, са били обект на съвместна проверка, при която са констатирани множество нарушения, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пазарджик.


Образувани са няколко досъдебни производства и са установени десетки нарушения на трудовото, на данъчното законодателство, на изискванията за пожарна безопасност. В съвместната акция са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик. В спецоперацията са взели участие инспектори от ТДНАП-Пловдив, Изпълнителната агенция по горите, Областната инспекция по труда, служители на РСПБЗН-Велинград.

В двата промишлено-складови обекта на първата фирма съгласно наличната документация е трябвало да има определено количество дървесина. При проверката обаче разликата между наличността по документи и реалната се оказала над 1000 кубически метра. Това дало сигнал на проверяващите, че продукцията е реализирана, но за това не са издадени необходимите финансовово-счетоводни документи. Резултатът от това е, че са укрити данъчни задължения. В тази връзка е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.255 от НК, а инспекторите от ТДНАП-Пловдив са запечатали единия от обектите на дружеството, като предстои щателна данъчна ревизия.

Служителите на областната инспекция по труда са констатирали, че са били наети на работа непълнолетни лица, за което е образувано полицейско производство за престъпление по чл.192а от НК. Съставени са и актове за установяване на нарушения свързани с това, че десет от работниците във фирмата не имали редовни трудови договори съгласно българското законодателство.

Втората проверена фирма е развивала дейност в преработката на дървесина и производството на пелети. Установена е липса на близо 350 тона готова продукция, който в действителност е реализирана пазара без документи, като по този начин за избегнати данъчни задължения в големи размери. Образувано е полицейско производство по чл. 255 от НК и предстои данъчна ревизия. От страна на инспекторите „Държавен противопожарен контрол” при РСПБЗН-Велинград са съставени акт и предписания за установени нередности в пожарната безопасност на сградите и производствените процеси. В хода на разследването органите на реда ще проверяват и за евентуална свързаност между двете фирми, което е довело до ощетяване на държавния бюджет. Работата и по двата случая продължава под наблюдението на окръжната прокуратура в Пазарджик и Районната прокуратура във Велинград.    Тази страница е видяна: 757

 Публикувано от: pamedia на петък 02 март 2018 - 11:54:22

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Поредни акции срещу незаконния добив на дървен материал
Мост не издържа камион, натоварен с дървен материал, шофьорът е с леки наранявания
Разлика от почти 200 куб. м. дървен материал по документи и в наличност и четирима без трудови договори в баташка дървопреработвателна фирма
775 нарушения на водачите в региона са констатирани по време на вчерашната акция
Държавни институции на съвместна проверка в кафенета, ресторанти и закусвални
При съвместна проверка на полицаи и горски е иззета строителна иглолистна дървесина
Незаконен дърводелски цех е открит при съвместна проверка на полицаи, данъчни и трудови инспектори в с. Света Петка
Над 200 физически лица и десетки фирми са подали заявления за освобождаване от такса отпадъци за неползвани имоти, преди да е приета наредбата
Четири шивашки фирми са допуснали нарушения с отпадъци
Екоекспертите от Пазарджик са съставили 4 акта и 39 предписания на фирми и лица за нарушенияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5744 сек., 0.4935 от тях за заявки.