pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Учениците от гимназия "Иван С. Аксаков" скрепиха партньорството си с ОИЦ-Пазарджик с договора за сътрудничество
pamedia , понеделник 12 март 2018 - 15:17:22 // коментари: 0


Пазарджик

Договор за сътрудничество и съвместна дейност подписаха Областният информационен център - Пазарджик и учениците от ПГ "Иван С. Аксаков" - младши посланици на Европейския парламент. Документът беше подписан днес официално в ОИЦ в присъствието и на медиите.


"Целите ни са да се подобри осведомеността сред учениците за Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация, за Европейския парламент като институция", заяви Сара Ковачева, ученичка от 8-ми клас. Сред целите, посочени от нея, са още изграждане на устойчиво партньорство и подкрепа на дейностите на Областния информационен център и Гимназията, свързани с  популяризирането на политиките на Европейския съюз и предоставяната от Центъра в Пазарджик актуална информация, относно възможностите за европейско финансиране на добрите практики с успешни проекти.  "Така ще гарантираме, че младите хора са добре запознати с възможностите за реализация, които им предоставя ЕС, и че разбират важността на демократичния процес и гласуването на национални и европейски избори", заяви още Сара Ковачева. За целта ще бъде създаден и подкрепен Младежки клуб „Коридорът е Европа” в Гимназията, чрез който да дълготрайно да си партнират с  училищата от област Пазарджик и Областния информационен център.

Ученикът от 11-ти крас Трифон Аврамов представи програмата за дейностите им, като най-скорошна е срещата с проф. Екатерина Михайлова, преподавател в Нов български университет, възпитаник на Гимназия „Аксаков”. Тя ще се върне отново в училище с темата „Синхронизация на българското и европейското законодателство по пътя към Европа”. Срещата с нея е на 22 март 2018 г., а на 29 март гост-лектор ще бъде евродепутатът Ангел Джамбазки, с темата „Образованието в новия програмен период на ЕС”. Учениците са поканили да им гостуват много евродепутати, а техен съученик се готви да гостува на младшите посланици в Мадрид. 

Пазарджик
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 406Време за изпълнение: 0.3661 сек., 0.3091 от тях за заявки.