RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
"Огняново-К" повишава конкурентоспособността си по европроект

Ще бъде обновен машинният парк на компанията и въведена система за енергийно управление  EN ISO 50001


ОГНЯНОВО-К

Дейностите по проект “Енергийна ефективност за по-добра конкурентоспособност”, който се реализира от "ОГНЯНОВО-К" бяха представени на пресконференция в Пазарджик. Компанията има сключен договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура BG16RFOP002-3.001 “Енергийна ефективност за малките и средни предприятия”, финансиран в рамките на Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 със средства осигурени от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.


Основната цел на проекта е свързана с повишаване на конкурентоспособността на „ОГНЯНОВО К” АД чрез реализиране на мерки за намаляване на енергийното потребление, повишаване на капацитета и производителността на предприятието. Това ще бъде постигнато чрез закупуването на енергоефективно съвременно оборудване, което ще спомогне за повишаване на енергийната ефективност на съществуващото производство и намаляване на производствените разходи, заяви инж. Стефан Бочев, технически директор. Освен това дружеството предвижда да въведе и сертифицира разработената в рамките на проекта система за енергийно управление по стандарт EN ISO 50001. Това ще позволи на „ОГНЯНОВО К” АД да подобри енергийните си характеристики, в т.ч. подобряване на енергийната ефективност, подобрен контрол и оптимално използване на енергийните ресурси в предприятието.

Проектът ще се реализира в рамките на 12 месеца. Подробна информация за него представи инж. Иван Краваев. Общата стойност на допустимите разходи по проекта е в размер на 3 368 842.64 лева. Размерът на предоставената от ОП „Иновации и конкурентоспособност“ безвъзмездна финансова помощ възлиза на стойност 1 496 770.76 лева, от които 1 272 255.15 лева Европейско финансиране и 224 515.61 лева национални средства. Съфинансирането от страна на бенефициера „ОГНЯНОВО К“ АД ще бъде на стойност 1 872 071.88 лева.

В рамките на проекта ще бъде закупена нова техника - тежки машини, хидравличен багер, челни товарачи и минни камиони. В резултат на изпълнението на проекта "Огняново-К" ще започне да прилага по-екологична производствена политика, чрез използване на енергоефективни технологии, щадящи околната среда. Въвеждането на система за управление на енергията, в съответствие с изискванията на международно признатия стандарт БДС EN ISO 50001, ще позволи на фирмата да оптимизира използването на енергия, което ще доведе до намаляване и на енергопотреблението. Не на последно място, в резултат на успешното изпълнение на заложените по проекта дейности, фирмата ще повиши значително производствения си капацитет и качеството на продукцията, заяви още инж. Иван Краваев.

Огняново-К

„ОГНЯНОВО К" АД  е най-големият производител на варови продукти в България, които намират приложение не само в строителството, но и в различни области на промишлеността. Предприятието има два завода и  собствени кариери, разположени в непосредствена близост до производството, като единият от заводите е в региона на Пазарджик - в с. Огняново, а другият в местността Пуклина между Сливница и Драгоман. 
Тази страница е видяна: 449

 Публикувано от: pamedia на сряда 14 март 2018 - 15:41:25

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Огняново-К“ повиши конкурентоспособността си по европроект за ново оборудване и въвеждане на стандарт
Конференция за повишаване на конкурентоспособността на малкия и среден бизнес се проведе в Пазарджик
На необходимостта от повишаване на конкурентоспособността на българската икономика акцентира проф. д-р Л. Цоцорков
Покана от фирма РАИС за представяне на спечелен от нея проект за повищаване на конкурентоспособността
Община Стрелча ще повишава компетентността на администрацията си по проект
Общинската администрация в Стрелча повишава квалификацията си по проект
С четвърти европроект "Телекабел" осигурява ново високотехнологично оборудване
Пазарджик е сред малкото градове, в които стойността на жилищата се повишава
По друг проект ще се повишава професионалната компетентност на служителите от общинската администрация
Агенцията за малки и средни предприятия ще повишава безплатно експортния потенциал на бизнесаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5361 сек., 0.4549 от тях за заявки.