RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Тодор Попов: Истината е, че икономически Пазарджик се развива успешно за разлика от много други съотносими градове
   
Пазарджик
Така кметът на Пазарджик коментира поредицата от инвестиционни проекти, които се реализират на територията на общината през настоящата година.  Както вече стана ясно, немската автомобилостроителна компания  "Костал" през април започва изграждането на нова производствена база на 12,5 дка за 1100 работни места. "Защото са доволни хората от България и от Пазарджик, на тях тук им излиза много по-ефективно логистично и  финансово", поясни Тодор Попов. "Друг е въпросът, че когато няма места - недоволстваме, а когато има - два пъти повече", отбеляза той.

След малко повече от месец ще е официалното откриване на новата производствена мощност на пазарджишката компания РАИС за производство на металообработващи машини с ЦПУ.  В непосредствена близост на закупени  40 дка ще се изгражда и друг завод, за който се очаква всеки момент да приключи проектирането.   Общо двете компании ще разкрият повече от 250 работни места. Производствените им площадки са между шосетата за Пловдив и Мирянци, където бе построена  базата на MARES. Община Пазарджик е направила също инвестиция там, макар и неголяма, тъй като е имало проблем с канализацията и за да може да се ползва помпеното съоръжение.

"Ние използваме факта, че се намираме на едно логистично добро място, на едно добро природно място и имаме инициативни хора. Както виждаме - в цялата палитра на обществения продукт: имаме дами, които правят сделки за един милиард и които разбуниха държавата, има други дами, които пък участват в развлекателни шоа - и също постигат успехи. Те са наши известни съгражданки. Всичко това е повод за гордост. Пазарджик е актуален." Така Тодор Попов очерта популярността на града, особено през последните седмици, преди да отправи със сериозен тон предупреждение: "Искам  да обърна внимание, че аз лично няма да позволя и считам за неприемливо за всеки един от нас и от мен , като кмет, които и да са  и в качеството на каквито и да са, да подценяват града и хората, които живеят в него. Пазарджиклиите са умни и находчиви хора. И това, че някои не го разбират, си е техен проблем. В живота едни от най-важните неща са добрите и коректни отношения. Но те са взаимен процес - ако не  получаваш такива, този който не ги предоставя, може да очаква същото и от нас!"

Пазарджик Тодор Попов
Тази страница е видяна: 2645

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 15 март 2018 - 15:07:45

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Пазарджик се развива успешно икономически. Усилията сега са съсредоточени в повишаване стандарта на живот
Тодор Попов: Нашият град се развива успешно не само във физическата среда, а като цяло
Тодор Попов: Целта е да превърнем Пазарджик в един от най-красивите градове в страната
Тодор Попов: Този успех много задължава
Резултатите в пазарджишките села - най-много са кметовете от Коалиция "Тодор Попов ЗА Пазарджик" (допълнена)
Тодор Попов:Положихме много усилия, извървяхме дълъг път и заедно ще прережем лентата на новото депо
Тодор Попов към учениците от "Аксаков": Най-хубавото на днешния ни празник е вашето присъствие. Браво!Много се гордеем с вас!
Христо Тодоров, Тодор Тодоров и Кирил Чолов регистрираха Коалиция "Тодор Попов за Пазарджик"
Тодор Попов: Гласувах за Пазарджик
Тодор Попов: На 23-ти гласувайте ЗА ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.7217 сек., 0.6376 от тях за заявки.