RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
21 представители на водещи британски компании посетиха „Асарел-Медет“ АД

Асарел-Медет

Двадесет и един представители на водещи британски компании посетиха „Асарел-Медет“АД днес, 16 март. Визитата бе организирана от посолството на Кралство Великобритания в България, а делегацията бе водена от г-н Тим Буйсере – търговски аташе към дипломатическата мисия. Групата включваше представители на производители на минно оборудване, консултантски фирми, проектантски, финансови и инвестиционни компании oт минерално-суровинната индустрия.

Асарел-Медет

Гостите бяха посрещнати от изпълнителния директор и председател на Управителния съвет на „Асарел-Медет“ АД инж. Делчо Николов, който представи историята, политиките и финансовите резултати, след което повече от час отговаря на конкретни въпроси, свързани с устойчивото развитие на дружеството, екологичната политика, социалните придобивки и условията на труд в компанията. „Не познаваме в световната практика друго предприятие, което да преработва ефективно  руди с толкова ниско съдържание на мед. Това ни кара да избираме най-доброто оборудване и най-добрите технологии, да мотивираме екипа си и да не допускаме никакви компромиси с качеството. Готови сме да споделяме идеи и да си партнираме с всяка от Вашите компании, която би ни помогнала да постигнем още по-високи резултати. Разчитаме на Вашите идеи и предложения за бъдещи съвместни проекти“, обобщи инж. Николов.

По време на обиколката в дружеството британските предприемачи се запознаха с управлението на технологичните процеси в диспечерския пункт на Рудник „Асарел“, след което разгледаха най-модерната в Европа инсталация за екстракция и електролиза на катодна мед от руднични води.

„Аз съм изключително впечатлен от видяното в „Асарел-Медет“ и благодаря за това, че представители на британски компании имаха възможността да се запознаят с работата на едно модерно и успешно управлявано българско предприятие“, заяви г-н Буйсере, а посетителите изразиха надежда, че това посещение ще даде старт на нови партньорства.

Ден по-рано представителите на британския бизнес взеха участие във  форума „Минна търговска мисия 2018“ заедно с Н. Пр. посланикът на Кралство Великобритания г-жа Ема Хопкинс, зам.-министърът на енергетиката г-н Жечо Станков, г-н Андрей Делчев – член на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД  и други мениджъри на водещи български компании от минерално-суровинния отрасъл. Сред обсъжданите теми бяха европейската политика по суровините, правните регулации и съвременните тенденции в развитието на сектора. „Асарел-Медет“АД беше единствената българска компания, която гостите избраха да посетят.


Тази страница е видяна: 588

 Публикувано от: pamedia на петък 16 март 2018 - 17:49:41

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Топ мениджъри от „Сименс” посетиха „Асарел-Медет” АД и Панагюрище
Ден на отворените врати в дружеството - 40 осмокласници посетиха „Асарел-Медет“ АД
Над 150 деца посетиха „Асарел-Медет“АД по случай Европейския ден на минералите
28 деца посетиха „Асарел-Медет“ АД по проекта „Гордея се с труда на моите родители“
Гл. изпълнителен директор на „Аурубис“ и членове на Надзорния съвет на компанията посетиха „Асарел-Медет“АД
„Асарел-Медет“АД: Ще участваме в срещи, организирани от легитимни представители
16 деца посетиха мама и тате в "Асарел-Медет" - национална инициатива "Гордея се с труда на моите родители"
Представители на 80 български и чужди фирми посетиха второто издание на Дните на отворените врати в РАИС
Ден на отворените врати в „Асарел-Медет“
Роклегендата Джо Лин Търнър ще пее за юбилея на „Асарел-Медет“АД

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5092 сек., 0.4261 от тях за заявки.