pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Утре младежите от БЧК отново ще боядисват яйца в Градската градина, събрани са общо 1680 яйца
pamedia , сряда 04 април 2018 - 16:00:51 // коментари: 0

  
Пазарджик
На 05.04.2018г., от 10:30 часа доброволците от Български младежки Червен кръст гр. Пазарджик, по повод големия християнски празник – Великден,

Доброволците от Български младежки Червен кръст - Пазарджик, за поредна година ще боядисват яйца в Градската градина, заедно с децата от Център за настаняване от семеен тип към ОС на БЧК Пазарджик, както и минаващи граждани и гости на града.   Началото е обявено за  10:30 часа на 05.04.2018г. 

Яйцата са дарение от общинските червенокръстки дружества в селата: Черногорово, Драгор, Величково, Дебращица, Звъничево, Щърково, Синитево, Юнаците,Мокрище, Гелеменово, Цар Асен, Мало Конаре, Калугерово, Ивайло.  Фирма  „МЕТМА” ООД  също е дарила  180 броя яйца,  боя за яйца и стикери за яйца. В помощ на благотворителната великденска акция, ЦДГ “Пролет” и ОДЗ „Юри Гагарин” и ОДЗ „ Слънчо“ще сварят и боядисат част от дарените яйца. Общият брой на събраните яйца е 1680.

Дарените козунаци са от фирмите - ЕТ „2М – Нонов и синове” ООД - 72 бр., „ ЛЪКИ ФУУДС ” ООД - 132 бр., ЕТ „ ПЕ-НИ-ЕЛ-Е. Стоилова ” - 30 бр.  и фирма „МИО“ ЕООД – 70 бр. Общият брой дарени козунаци за празника е 304 броя.  

Младежите доброволци от БМЧК-Пазарджик ще носят сладки и козунаци, които също ще дарят на нуждаещите се.
  Събраните дарения ще бъдат раздадени на Дома за стари хора „Гаврил Кръстевич” в Пазарджик, Дома за стари хора в с. Главиница, възрастните ползватели в обществената трапезария за социално слаби възрастни хора към ОС на БЧК – Пазарджик, самотно живеещите възрастни, обгрижвани по домовете по програма „Бюро за предоставяне на домашни помощници и социални асистенти” към ОС на БЧК – Пазарджик, децата от Център за настаняване от семеен тип и Център за работа с деца на улицата с.Алеко Константиново към ОС на БЧК Пазарджик, сираци и нуждаещи се  съграждани.

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 472Време за изпълнение: 0.6481 сек., 0.5865 от тях за заявки.