RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В Пазарджик ще има дневен център за възрастни с необходимост от постоянна медицинска грижа

Росица Димитрова

Пазарджик ще има дневен център за възрастни хора с увреждания и с необходимост от постоянна медицинска грижа. Това съобщи зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, която днес, 2 май, беше на посещение в Пазарджик и се срещна с представители на местните социални институции и неправителствени организации. 

„Това е един сравнително нов тип социална услуга, която изключително много се надяваме да отговори адекватно на потребностите и нуждите на тази група хора“, заяви Росица Димитрова. Тя посети и „Вяра, надежда и любов“ – дневен център за деца и младежи с увреждания, със седмична грижа.  „Предлагащите този тип услуги в България са много малко – да предлагат седмична грижа, което полезно е за родителите, за да бъдат обхванати от трудова заетост, а също е полезно и за хора, които живеят по-далече от общинския център“, посочи Росица Димитрова. Тя уточни, че по  актуализирания план за социални услуги за деца в Пазарджик няма да има нови социални услуги. „Тук има достатъчно добре развита мрежа от социални услуги за деца – както дневни форми, така и резидентни услуги  и това, което има, може успешно да се предлага и управлява“, допълни зам.-министърът. На срещата с представители на дирекциите за социално подпомагане в цялата пазарджишка област, и с директорите на социалните услуги в областта тя съобщи още, че стандартът за личните асистенти трябва да бъде готов до края на май.

Зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова по-рано днес беше гост на тържеството за 7-та годишнина на Центъра за социална интеграция и рехабилитация за хора с онкологични заболявания.


Тази страница е видяна: 9455

 Публикувано от: pamedia на сряда 02 май 2018 - 17:19:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Професионални предвеликденски фотосесии на фондация „Ви Арт” в Дневен център за възрастни във Величково
В бивша детска градина бе открит Дневен център за възрастни в Панагюрище
Повече от половината в панагюрския “Дневен център за възрастни хора с увреждания” са готови да плащат 30% от пенсията си
В Пещера стартира „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“
В Пещера беше представен проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“
Община Пещера ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“
Създадена е организация детските градини да работят на Празника на Пазарджик в пълен капацитет, при необходимост
Жителите и бизнесът от Пазарджик изпратиха на Мизия вода, храна, дрехи и неща от първа необходимост
Туристите от Пазарджик с несъстоялата се екскурзия до Канада и Аляска ще бъдат обезщетени в 3-дневен срок
Прави се on line платформа, ИК в Пазарджик ще обяви e-mail за постоянна връзка /видео/Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5800 сек., 0.4956 от тях за заявки.