RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Графика на абитуриентските балове в Пазарджик и мерки за нормалното им протичане предоставиха от полицията
 
Пазарджик
Предстоят традиционните абитуриентски балове в областта. Те са повод за радост и удовлетворение от завършването на средното образование от страна на младежите и гордост за техните родители и близки. За да не бъдат допуснати пътни инциденти с абитуриенти, извършването на престъпления и нарушаване на обществения ред, от ОДМВР-Пазарджик и Районните управления областта са предприети редица мерки. Проведени са срещи с представители на учебните заведения за уточняване на графика за провеждането на баловете. Охраната на всяко едно от тържествата ще се осъществява от униформени служители на съответното полицейско управление.  В заведенията с абитуриенти няма да бъдат допускани лица с агресивно поведение, носещи огнестрелно оръжие и боеприпаси или такива, които нямат отношение към събитието. Допълнителни патрули на „Пътна полиция” и „Охранителна полиция” ще следят за спазването на правилата за движение по пътищата непосредствено преди започването на тържествената вечер, както и след нейния край. За целта служителите ще използват и записваща техника за документиране на извършените нарушения. Водачите на МПС ще бъдат проверявани за правоспособност, употреба на алкохол и рискови изпреварвания. Ще се следи и за неправилно превозване на пътници /показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите/; возене на повече пътници от броя от местата за сядане в автомобилите.
Служители от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик са извършили проверки в питейни заведения, ангажирани с посрещането и настаняването на хора, по повод абитуриентските балове. Проверени са изправността на средствата за пожарогасене, инструктирани са собствениците и персонала за реагиране при случай на инцидент. 

Ръководството на Областната дирекция на МВР в Пазарджик пожелава на абитуриентите и техните родители весели и безаварийни празници, радост и щастливи моменти.


График за провеждане на абитуриентските балове в Пазарджик

1. ПГМЕТ – 19.05.2018г.
2. ПГХХТ – 23.05.2018г.
3. ПГИМ – 24.05.2018г.
4. ПГ по фризьорство и ресторантьорство – 24.05.2018г.
5. ПГ „Иван .С. Аксаков“ – 24.05.2018г.
6. ЕГ „Бертолт Брехт“ – 25.05.2018г.
7. МГ „Константин Величков“ – 25.05.2018г.
8. СУ“Георги Бенковски“ и СУ „Д-р Петър Берон“ – 25.05.2018г.
9. СУ „Д-р Петър Берон“ – Белово – 26.05.2018г.
10. ПГСС „Царица Йоана“ – 26.05.2018г.
11. СУ „Георги Брегов“ – 26.05.2018г.
12. ПГСА – 27.05.2018г.


Успоредно с провеждането на баловете от РУ-Пазарджик и сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР са създали организация за охраната и нормалното протичане на всички празнични инициативи в близките две седмици. В тази връзка ще се наложат следните временни организации на движението:
21 май, Празник на град Пазарджик – служители на пътна и охранителна полиция ще съпровождат литийното шествие, което ще тръгне сутринта от църквата „Св. Св. Равноапостоли Константин и Елена“ и ще премине по бул. „Георги Бенковски“ до Централната част на града. 
24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – за времето от 10.00ч. до 11.00ч. се забранява движението на ППС  по улица “ Княз Александър Батенберг“ в отсечката между кръстовищата с бул. „България“ и ул. „11-ти август“, по булевард „България“ в отсечката между кръстовищата с ул. „Виделина“, ул. „Княз  Александър Батенберг“  до кръстовището с ул. „Цар Иван Шишман“, по ул. „Генерал Гурко“ до разклона с ул. „Завоя на Черна“.
01 юни, Деня на детето, за времето от 10.00ч. до 11.30ч. се забранява движението на ППС по бул. „България“ в отсечката между кръстовищата с улиците „Цар Иван Шишман“ и „Княз Александър Батенберг“.

За ограниченията, наложени със Заповеди на Кмета на Община-Пазарджик, ще следят служители на сектор „Пътна полиция“ и РУ-Пазарджик. Ограниченията не се отнасят за обществения тролейбусен и автобусен транспорт и за автомобилите със специален режим на движение. 

Тази страница е видяна: 5170

 Публикувано от: pamedia на сряда 16 май 2018 - 12:20:51

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Полицията предприе мерки за нормалното протичане на частичните избори в областта
Датите на абитуриентските балове в Пазарджик
График за провеждане на абитуриентските балове в Пазарджик
Полицаите в Пазарджик– на крак за абитуриентските балове от утре вечер
Абитуриентските балове ще бъдат охранявани от полиция
Благотворителен футболен турнир за абитуриентските балове на пет социално слаби зрелостници
Комплекс от мерки за нормалното стартиране на новата учебна година предприемат Полиция и Пожарна
Шефът на полицията в Пазарджик разпореди комплексни мерки срещу телефонните терористи
Полицията - в готовност за баловете, с конкретни мерки
Полицията и тази година предприема мерки за Студентския празникТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5673 сек., 0.4971 от тях за заявки.