pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
По делото за „Синя зона“ Община Пазарджик да предостави актовете, с които са определени местата за кратковременен престой
pamedia , вторник 19 юни 2018 - 12:02:54 // коментари: 0

 
Пазарджик
Делото по жалбата на седем общински съветници - Чавдар Чавдаров, Благо Петров, Евтим Янев, Атанас Шопов, Малина Златевата, Руди Синапов и Атанас Качаков, срещу заповедта на кмета на Пазарджик, с която се въвеждат нови правила за служебното и преференциално паркиране в „Синя зона“, беше отложено за 26 юни с искането на жалбоподателите общината да представи пред Административния съд описание на местата, включени в „Синя зона“ и актовете с което това е станало.


Според съветниците  кметското разпореждане е незаконосъобразно. Със заповедта от 15 май 2018 г. кметът на общината Тодор Попов ограничи привилегиите на съветниците, кметовете на кметства и служители на администрациите при паркирането им в „Синя зона“. Вместо както досега да паркират на всички зони в града, съветниците, кметовете на кметства и служителите на общинската администрация ще могат да паркират безплатно само в зоната на бул. „Мария Луиза“ и паркинга ул. „Цанко Церковски“ 4. За ползвателите на преференциални пропуски за почасово платено на паркиране от служители на административни, здравни и обслужващи звена в община Пазарджик, както и ползвателите на разрешение за достъп до „Синята зона“ – личните лекарите и свещениците, безплатното паркиране е сведено само до 1 часа дневно в делничните дни.

Пред Административния съд днес съветниците поискаха заповедта на кмета да бъде отмена. Съдия Мариана Шотева уважи искането на жалбоподателите общината да предостави информация с подробно описание на местата от „Синя зона“.

В предложението за нова наредба за паркирането въобще няма пропуски за безплатно паркиране  за съветници и кметове. Такива обаче са били издадени към момента на сключването на договор с частна фирма, която да стопанисва „Синя зона“, ние бихме искали да има ясни критерии, каквито са критерии, описани в наредбата – на кого и защо се издават пропуски, коментира след заседанието на съда общинският съветник Евтим Янев. „Бихме искали да има ред. Както и да бъде представен начина на формиране на „Синя зона“, защото работа на ОбС е да определи Синята зона. В наредбата има определен критерий за местата, които да влязат в „Синя зона“ - когато търсенето на паркоместа е в повече от предлагането, защо тогава „М. Луиза“ и паркингът при „Здраве“ да не влизат в „Синя зона“ - по кой критерий са изключени“, коментира още Евтим Янев.
На следващото заседание юрисконсулта Пламенка Вячева ще трябва да предостави информация за местата в „Синя зона“ - съдът изиска актовете,  с които са определени местата за кратковременен престой „Синя зона“. Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 12631Време за изпълнение: 0.4064 сек., 0.3324 от тях за заявки.