RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Аксаковци са с най-висок резултат в Програмата за училища посланици на ЕП
Аксаковци

Най-висок общ резултат в Програмата за училища посланици на Европейския парламент постигнаха ПГ „Иван Сергеевич Аксаков“, гр. Пазарджик, както и СУ „Екзарх Антим I“, гр. Казанлък, като по този начин гарантираха своето участие в „Евроскола“ през октомври и декември тази година, съобщиха от пресслужбата на ЕП. В проекта участваха 30 училища от територията на Република България.


Целта на инициативата е да помогне за повишаването на осведомеността за Европа и европейската парламентарна демокрация сред младите хора, като им предостави по атрактивен начин знания за Европейския съюз и по-специално за Европейския парламент. Това включва не просто запознаване с фактите за ЕС, но и представяне на правата и задълженията ни като европейски граждани, какво означава на практика ЕС в ежедневието ни и как всеки може да участва в оформянето на тази Европа, в която искаме да живеем.

Във второто издание на Програмата участваха 58 старши посланици (учители) и 563 младши посланици (ученици) от 30 училища с гимназиален курс на обучение, които имаха възможността да получат нови знания за Европейския съюз и Европейския парламент, да развият нови умения, както и да предадат своя ентусиазъм за европейския проект на съучениците си. Преподавателите преминаха през два модула на обучение по европейски теми, а учениците получиха работни помагала, специално подготвени за целите на Програмата.

В рамките на проекта старшите и младшите посланици организираха множество информационни кампании и събития в своите училища, демонстрирайки голяма креативност и мотивация. Учениците от "Иван С. Аксаков" проведоха поредица срещи с евродепутати, с полици с принос за приемането на страната ни в ЕС, посетиха предприятия, в които се реализират европроекти, откриха Коридор на Европа в училището с

След като постигнатото в рамките на учебната година бе оценено, в края на месец юни всяко училище получи плакет за училище посланик на Европейския парламент, а старшите и младшите посланици – сертификати за участието си в програмата.

Като допълнителна награда за добрата работа в рамките на инициативата Бюрото на ЕП в България награди посланиците от две училища с участие в програма „Евроскола“ на ЕП в Страсбург, Франция. Победителите бяха определени на базата на качеството и иновативността на извършените от тях дейности, отчетени в докладите на външни оценители след посещения във всички училища.

Програмата за училища посланици на ЕП ще продължи и през учебната 2018/2019 година. Тя се провежда на територията на цялата страна и броят на допуснати до участие нови учебни заведения ще бъде 40, като по този начин общият брой училища посланици на Европейския парламент в България ще достигне 90, съобщиха от ЕП. 


Тази страница е видяна: 1619

 Публикувано от: pamedia на вторник 26 юни 2018 - 12:49:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Програмата за училища посланици на Европейския парламент вече в цялата страна
Румен Петков с по-висок резултат при 92% обработени протоколи
Пазарджик е домакин на Първото национално състезание – конференция за училища посланици на ЕП
Гимназия „Аксаков“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“- Велинград, са сред новите училища посланици на ЕП
Началникът на Инспектората ще излезе да говори пред аксаковци
Аксаковци блокираха колата на Тодор Джамбов, не пускат освободения си от длъжност директор
Две пазарджишки училища и училища от Португалия и Турция участват в проект за забравените изкуства
Аксаковци събират монета по монета за лечението на Илиян Солтариев
20-годишен си отгледал в двора канабис, висок 3,75 метра
Продължава да е висок броят на нови заболели от хепатит

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5395 сек., 0.4542 от тях за заявки.