RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Център „Човеколюбие“ -с опит в прилагането на трудова рехабилитация
Трудотерапия

Ежеседмично потребителите на Център „Човеколюбие” участват в програма за трудова рехабилитация, в която формират и развиват трудови умения.  Учат се да работят в екип, да повишават качеството на работата и да спазват трудова дисциплина. Програмата включва четири основни модула „Арт работилница”, „Трудотерапия”, „Зеленчукопроизводство”, „Намиране на работа”.


Модул „Зеленчукопроизводство” включва грижа за зеленчуковата градина, която се намира в двора на Центъра. По време на занятията клиентите на социалната услуга усвояват основни знания и практически умения за производство на зеленчуци – обработване на почвата, засаждане, отглеждане и т. н. Част от продукцията се използва в програмата за рехабилитация на битови умения клуб „Вкусно”, където клиентите се учат да готвят самостоятелно и да консервират храна за зимата.  

В модул „Трудотерапия” е разработена мрежа за събиране на вторични суровини. Доставя се хартия, която се подрежда и сортира за предаване. По време на модул „Арт работилница” се изработват сувенири – цветни мозайки, восъчни фигури, картички, мартеници и др. С модул „Намиране на работа” се стимулира участието на потребителите на пазара на труда – регистриране на трудова борса и поддържане на регистрация, професионалната ориентация и преориентация, търсене на работа, консултиране за запазване на работното място.

С участието в занятията потребителите на Център „Човеколюбие” се подготвят за трудова реализация и преодоляват консуматорската нагласа, сподели Ана Тилова от център „Човеколюбие“ и посочи девиза, от който се ръководят: „От грижа на общността за хората с психични проблеми към грижа на хората с психични проблеми за общността”.


Тази страница е видяна: 1314

 Публикувано от: pamedia на неделя 01 юли 2018 - 16:11:35

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Часове по трудова рехабилитация към „Ателие 99” в Етнографския музей
В Септември ще има Център за социална рехабилитация и интеграция
Правителството даде сградата на санаториума във Ветрен на Община Септември за Център за социална рехабилитация
20 правонарушители ползват услугите на специализиран център в Пазарджик за социална рехабилитация и интеграция в обществото
Единственият в страната Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания отбеляза 7-та си годишнина
Гинче  Караминова: По време на управлението на ГЕРБ създадохме единствения център за социална рехабилитация и интеграция на онкоболни, който работи вече седма година
Д-р Красимир Темнилов в Център „Човеколюбие”
Студенти на стаж в Център „Човеколюбие”
Център „Човеколюбие” - с дейност и в Септември
Център „Човеколюбие” посрещна КоледаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5658 сек., 0.4839 от тях за заявки.