pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Подписката „Системата ни убива“ ще продължи и през следващата седмица
pamedia , петък 13 юли 2018 - 16:26:23 // коментари: 0

Системата ни убива

Близо 600 подписа са събрали за два дена инициаторите на подписката под надслов „Системата ни убива“. Подписката и ще продължи и през идната седмица и няма да приключи днес, както предварително беше обявено. Събраните подписи ще бъдат изпратени до министъра на труда и социалната политика, до Министерски съвет и Конфедерация за защита на правата на децата.“Тази подписка ще ни помогне много, тя значи много за нас, това е обществената подкрепа, защото ние, майките на деца с увреждания, нямаме членска маса и разчитаме изцяло на подкрепата на обществеността“, заяви Радка Станева от Сдружение „Подай ръка и подкрепи“, които са основни организатори на подписката.


„С нея искаме промяна и реформи в социалната система. Да се гласуват и трите закона. Законът на Мая Манолова няма  да бъде ефективен без другите два закона. Законът за личната помощ вече мина на обществено обсъждане и в  парламентарната комисия и чакаме дата за първо и второ четене. Да кажа защо майките дадоха срок до 1 октомври – не ни устройва срок от 3 години, защото това е протакане, на това правителство ще му свърши мандата и само ще се отлага във времето. Ако не се приемат тези закони, ще направим голям грандиозен протест“, каза още Радка Станева.

Протестиращите настояват личният асистент да бъде социална услуга, а да залегне в закон като право на хората с увреждания, защото личният асистент ще им гарантира достъпа до други социални услуги, които биха били недостъпни без него. 
Подписи в Пазарджик се събират в пешеходната зона - срещу Часовниковата кула.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 11563Време за изпълнение: 0.4464 сек., 0.3729 от тях за заявки.