RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
banner19_2.jpg
Бойка Маринска

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
gerb_pa_media_350x75.jpg
От Пожарната припомнят основните противопожарни правила при жътвата, от началото на кампанията са изпепелени 449 декара
    
Пазарджик
Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Пазарджик призовава намиращи се в земеделските земи извън населените места при извършване на дейности в тези територии да проявят особена бдителност заради повишения риск от възникването на пожари.
ОСНОВНИ ПРАВИЛА:

     1.Преминавайки покрай неожънати площи, са длъжни да спазват правилата и нормите за пожарна безопасност и с действията си да не предизвикват възникването на пожари.
     2.Да не почистват земеделските земи, слогове и крайпътни ивици от растителни остатъци и стърнища чрез палене на огън, тъй като запаленият в сухи треви и стърнища огън лесно може да обхване намиращи се в съседство трайни насаждения, стопански сгради, вилни и жилищни постройки и горски фонд, или да затрудни движението на МПС по пътищата като понижи видимостта.
            3.Растителните остатъци от земеделската дейност да се събират на определени места и да се извозват на регламентираните сметища.
    4.Да не се допуска палене на открит огън, тютюнопушене и паркиране на МПС в площите с посевите и на разстояние по-малко от 50м. до тях.
     5. При складиране и съхраняване на слама, сено и др. да се обособяват  фигури с единично тегло до 200т. и разстояние между фигурите не по-малко от 15м.  и на разстояние не по-малко от 10 м. от пътища и 50 м. от горски насаждения, като около тях се осигуряват пожарозащитни ивици с ширина най-малко 5м.
     6.Техниката ползвана в жътвената кампания трябва да бъде осигурена с искрогасители и пожаротехнически средства за първоначално гасене на пожар и да се почиства ежедневно след приключване на работа от наслоен прах, горими растителни остатъци и масло.
    7.Водачите  на земеделската техника са длъжни да могат да работят с наличните пожаротехнически средства и да не допускат боксуване на управляваната от тях техника в житните площи, стърнища и в района на фуражните площадки.
    При откриване на признаци на пожар в земеделските територии, не се колебайте, а подайте  съобщение за пожар на телефон за спешни повиквания 112, като оставите вашите данни за връзка – имена и телефон.
    От началото на жътвена кампания 2018 г. до момента са възникнали 7 пожара в житни посеви и са унищожени 443 дка. пшеница и 6 дка ечемик.

Тази страница е видяна: 5657

 Публикувано от: pamedia на сряда 18 юли 2018 - 16:07:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
От началото на месеца в областта са възникнали 36 пожара в сухи треви, пожарната обстановка продължава да е усложнена
От КЗП припомнят: Безопасните детски бански костюми са без свободни връзки
На 12 църкви са направени предписания за отстраняване на противопожарни нарушения
От полицията разпространиха правила за действие при наводнение
Правила за лична хигиена на банков служител
Над 30 пожарникари с 6 противопожарни автомобила и горски стражари гасиха големия пожар във Ветрен
Областният разпореди туристи, ловци и горски работници да попълват противопожарни декларации
Жената, хвърлила се под влака на 3 април, правила 3 опита за самоубийство
Нови правила при покупко-продажба на папагали от вида „Жако”
Два противопожарни автомобила заедно с дежурната смяна огнеборци са гасили пожара във велинградския хотел тази нощТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.3655 сек., 0.3082 от тях за заявки.