pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
8 медала и купата на името на Борис Ангелов за „Модел яхт клуб-Пазарджик“ от турнира на язовир “Батак“
pamedia , понеделник 03 септември 2018 - 15:34:29 // коментари: 0

Димитър Димитров

Най- добрите български състезатели по корабомоделен спорт за пореден път си дадоха среща в Националния турнир „Борис Ангелов“ за радиоуправляеми модели за групови гонки- класовете М /Водната „Формула -1“, кото се проведе през почивните дни на язовир „Батак“.  „При отлично подготвени полигони и идеални метеоусловия се заформиха истински битки за надмощие , между представителите на домакините- Модел яхт клуба и клубовете от София, Варна, Монтана и Русе“, съобщи Димитър Ганчев, заслужил треньор на тима на домакините.


Миналогодишният световен шампион змс Димитър Димитров, въпреки пропуснати първи стартове в петък, успя да се мобилизира и да победи в три от класовете модели и завоюва златните медали в Еко-Старт - с 58 обиколки, Мини-Експерт- 73 об. и в Мини-Тим в тандем със змс Димитър Марков и Георги Тодоров- София -95 обиколки. Димитър Марков с тандем с баща си Стефан Марков пък се наложиха в Тим-Старт- 64 обиколки  и сребро в Еко-Експерт - 85. Тук се наложи Кристиан Веселинов от София с 88 обиколки. Злато грабна русенецът Красимир Георгиев в клас Мини-Хидро с 44 обиколки а в Мини Моно се наложи Добрин Киров от Монтана – 38. Варналии останаха  само със сребро- два за Ивайло Горанов и един за Александър Захариев. Змс Петко Петков пък остана само с един бронз в Тим-Старт, което пък беше за сметка на ангажиментите му и по обслужване на полигоните. И така, Модел яхт клуб- Пазарджик за пореден път доказа, че е лидер в тези класове модели  с 5 златни , 1 сребърен и 2 бронзови медала, а и купата на името на Борис Ангелов, заслужено спечелена от змс Димитър Димитров, сподели змс Димитър Ганчев.

В програмата на клуба остават още резултатите от Световното първенство за настолни модели- класовете С, което се провежда в момента в Румъния , откъдето също се очакват медали, както  и финалите за радиоуправляеми яхти – класовете S, които ще се проведе ат от 14 до 16 септември, отново на язовир „Батак“. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 12486Време за изпълнение: 0.5297 сек., 0.4529 от тях за заявки.