RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Демонстрации с противопожарна и спасителна техника ще има утре в градовете от областта с управления на районните служби ПБЗН
  
Иван Панайотов
Утре от 10:00 часа едновременно в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Белово, Септември и Батак ще има демонстрации с противопожарна и спасителна техника, като  част от инициативите, посветени на професионалния празник на българските пожарникари 14 септември и течащата Седмица на пожарната безопасност. Това съобщи началникът на РД ПБЗН – Пазарджик комисар Иван Панайотов на традиционната пресконференция, предхождаща Празника.
Той отбеляза известно снижение на произшествията за изминалата година, като до момента те са 1148, а интензивността е намаляла до 5 повиквания на денонощие при 6-7 в предишни години.
Регистрира се, обаче рязко увеличение на участията на екипи от службите на дирекцията  в катастрофи - обощо 70  от началото на годината, участието в издирване на загубили се хора - 7. Увеличение  бележи и броят на аварийно-спасителните дейности - 78. Значително  са нараснали количествата унищожен фураж - от 10-20 тона в предните години до регистрираните към момента от началото на годината 610 тона.
Нараснали са и пожарите в житните масиви,  до момента са унищожени 400 дка зърнени посеви, както и на запалванията на автомобили - общо 37, като доскоро са били по 6-7 годишно.

Като съществена причина за незначителните поражения в горските масиви комисар Панайотов отбеляза  атмосферните условия през това лято - регистрирани са само 3 пожара, при които са изгорели около 900 кв. м. горски насаждения.

В резултат на пожари са загинали двама души, а четирима са пострадали. При изпълнение на служебния си дълг четирима пожарникари са получили различни наранявания - двама при падането на стена в Брацигово, един в Панагюрище и един в Пазарджик.
Дирекцията разполага с 29 противопожарни автомобила, а численият състав наброява  180 души.
В рамките на Седмицата на пожарната безопасност, освен демонстрациите утре, са предвидени и редица други инициативи - състоялото се вече ежегодно поклонение пред паметната плоча на загиналия в Белов при изпълнение на служебния си дълг мл.-лейтенат Кръстьо Стоянов, срещи с ветерани, приемни дни  от 9:00 до 12:00 часа ежедневно, включително и в Регионалната дирекция.    


Тази страница е видяна: 9745

 Публикувано от: pamedia на сряда 12 септември 2018 - 16:23:22

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Пазарджик – демонстрации на военна техника, въоръжение и екипировка. Кампания за набиране на войници
Пожарникари от всички служби в областта гасят пожар в гората край Ветрен
Негативни демографски тенденции и в градовете, и в селата от областта
Общинска лекоатлетическа щафета и демонстрации по повод Деня на спорта утре
В 12.00 днес директорите на 5 училища ще подпишат споразумения с началниците на полицейските управления в областта
Панагюрка и 7 други пияни шофьори преспаха в арестите на полицейските управления на областта
Детските полицейски управления от областта участват в Националния преглед по полицейска лична защита и карате
Гимназията по механоелектротехника обявява свободни места по Компютърна техника и технологии, Системно програмиране и Електрообзавеждане на транспортна техника
Утре планово отварят основния изпускател на язовир "Батак", в коритото на р. Мътница да не се допускат хора, животни и техника
Пожарникарите показаха новата 32-метрова автомеханична противопожарна стълбаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5335 сек., 0.4527 от тях за заявки.