RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Александър Иванов, Съветът за младежка политика и Община Пазарджик са финалисти в международната награда “Иновации в политиката”
  
Александър Иванов
Съвместната работа между Съвета за младежка политика и Община Пазарджик е сред десетте най-одобрявани практики в категория „Общност” на наградите „Иновации в политиката”.

Проектът на общинския съветник Александър Иванов, "Съвет за младежка политика", който успешно изпълнява делегираните от Община Пазарджик младежки политики, бе избран сред над 600 кандидатури от цяла Европа за една от 10-те най-добри практики в категория „Общност” на престижните международни награди „Иновации в политиката”. Жури от 1054 независими европейски граждани гласуваха за най-изявените и иновативни проекти в общо 8 категории - Качество на живот, Просперитет, Работа, Екология, Култура, Демокрация, Човешки права и Общност. Наградите се организират и провеждат от Института за иновации в политиката, а победителите ще бъдат обявени на официална церемония през ноември месец в кметството на Виена.
Съветът за младежка политика има за цел да овластява младите хора в местната им общност. “Това бе идеята от самото начало - Община Пазарджик да позволи на младите хора сами да изпълняват политиките си и да насочват дневния ред и потребностите на младите хора. Всички сме много радостни, че идеята и трудът ни се възприемат както тук в Пазарджик, така и на европейско ниво. Това за нас е знак, че работим в правилната посока,” споделя Александър Иванов.
Съвместната работа между Съвета за младежка политика и Община Пазарджик започва през 2016 година. Към момента в организацията има над 100 активни млади хора, които се възползват от възможността да изпълняват публични дейности от първо лице. За две години Съвета организира над 80 младежки срещи, 25 семинара и обучения, 15 кампании и над 20 други събития. “В този процес аз и Общината единствено подпомагаме идеите на младите хора. Привърженик съм на практиката с делигиране на дейности на хора и групи хора, които ще се справят по-добре с тях. Радвам се най-вече за нашите по-млади съграждани, защото това е един своебразен успех и престиж за Пазарджик,” заяви кметът на община Пазарджик Тодор Попов.
Наградите „Иновации в политиката“ целят да провокират онази политическа дейност, която качествено променя към по-добро живота на всички европейци. Мисията на проекта е да развие политическите практики и да отличи, но и подкрепи политиците в Европа, които имат смелостта да разчупят статуквото, които са креативни и ефективни в решенията си - независимо от това представители на коя политическа сила и от кой регион на Европа са. Наградите целят да изведат на преден план подобни проекти и да споделят с общността кои са добрите практики в сферата на политиката.
Тази страница е видяна: 12455

 Публикувано от: pamedia на понеделник 01 октомври 2018 - 17:03:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Съветът за младежка политика – с втора награда от „Иновации в политиката“
Във Виена Съветът за младежка политика бе удостоен с престижна награда на „Иновации в политиката”
Съветът за младежка политика търси нови попълнения за екипа си
Съветът за младежка политика дари стерилизатор на Неонатологичното отделение в МБАЛ - Пазарджик от кампанията за рециклиране “Пазарджик обича”
Съветът за младежка политика организира поредното си кафе на английски език
Съветът за младежка политика стартира кампания за набиране на нови членове
Съветът за младежка политика организира публична дискусия с графичния дизайнер Пацо Димитров
Съветът за младежка политика ще развива личностните и лидерски умения на младите хора и в Пещера
Съветът за младежка политика започва поредица срещи на младите с успели в своята професия хора
Кутии за идеи за Пазарджик по инициатива на Съвета за младежка политикаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6048 сек., 0.5238 от тях за заявки.