pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
20 ученици от Механото ще бъдат на практика в Германия
pamedia , понеделник 08 октомври 2018 - 13:42:11 // коментари: 0

      
pgmet181016_1.jpg
    За втори пореден път Професионална гимназия по механоелектротехника беше одобрена за финансиране по програма Еразъм+, съобщи директорът на училището Мариана Китина. Проектът на тема „Европейски опит и обучение в сферата на  Java  програмирането“е в частта  „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Професионално образование“ и е на стойност 46 650 евро. Чрез този проект  се цели  да се подготвят  младите хора като квалифицирани, мотивирани и предприемчиви специалисти, конкурентноспособни на пазара на труда. Целта  му  е да се подобри конкурентноспособността на учениците чрез насочване на обучението към иновация и модерните технологии. Иновационният характер на обучението се изразява в ползване опита за ефективно, гъвкаво, адаптирано високо-технологично обучение на база на ноу-хау методи и технологии на партньори от Германия,  осигуряващи конкурентно способност, мобилност и реализация на млади хора на трудовия пазар.
           Партньор на ПГМЕТ е ALFATRAINING  Карлсруе, Германия - институт за допълнително професионално обучение. Института организира курсове за обучение на високо технологично ниво
          Ползватели ще бъдат  20 ученици, обучаващи се в ПГМЕТ  от девети до дванадесети  клас, от професиите „ Системно програмиране” ,” Компютърна техника и технологии” и ” Компютърни мрежи”. През юли 2019 година те ще проведат  двуседмична практика в гр. Карлсруе, Германия  на реални работни места.
        От  октомври 2018г. потенциалните ползватели на проекта ще бъдат информирани чрез обяви в сградата на ПГМЕТ. Срокът за подаване на съответните документи ще бъде 1 месец.
На 12 и 13 октомври 2018 г. Европейската комисия организира инициативата „Дни на Еразъм“ ( ErasmusDays), с която да отбележи огромното положително въздействие на Програма „Еразъм+“ едновременно във всички държави по света.
Инициативата е под патронажа на президента на Европейския парламент, Антонио Таяни, и Европейския комисар по Образованието, културата, младежта и спорта, Тибор Наврачич.
ПГМЕТ ще се включи в съответните инициативи, чрез организиране на изложба, презентации и споделяне на опит от участници, за да покаже резултатите и въздействието от реализацията на предишен проект.

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 3495Време за изпълнение: 0.5236 сек., 0.4492 от тях за заявки.