RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Съветник предлага да се опростят 150 лв. на възрастна жена, загубила дело срещу кмета

Общинският съветник от БСП Йордан Димитров е внесъл предложение в местния парламент за опрощаване на задължение към Общината  на 73-годишната Марийка Костова от Пазарджик.
През 2010 г. тя тръгнала да решава проблем със своята съседка Елка Рибарова, която преградила част от избения коридор в триетажната кооперация на ул. “Ст.Захариев” № 11, където живеят и по този начин пречила на Костова да ползва собствената си изба.
Най-напред се обърнала към РДНСК, от където с писмо  я уведомили, че случаят е в правомощията на кмета на общината, който следвало да издаде заповед за премахване на незаконния строеж.
Следвайки указанието на РДНСК, Костова се отнесла до Община Пазарджик, а от там, също с писмо, я насочили към съда, за да търси правата си.
"Възрастната жена, която не е юристка и поради ниската си пенсия не могла да ангажира адвокат, приела дословно указанието на кмета на общината и обжалвала писмото на кмета пред Пазарджишкия административен съд", пише в предложението си Йордан Димитров.
Заведеното административно дело било прекратено от съда, като тъжителките били осъдени да заплатят на общината сумата от сто и петдесет лева за юрисконсултско възнаграждение. Тези сто и петдесет лева се увеличили на 200, след като общината завела изпълнително дело в Пазарджишкия Районен Съд, за да търси парите си.
След приключване на делото, общината изпълнила задължението си да се намеси в помощ на Марийка Костова принуждавайки  Елка Рибарова да премахне незаконния си строеж, но задължението си останало.
Очевидно е от приложената документация, че в случая дори не е нанесена щета на общината, констатира съветникът Димитров, който е и адвокат. Той направил и имуществено проучване на длъжника, от което се установява, че същата притежава само имота, по нотариалния акт и не притежава други недвижимости или движими вещи. Живее сама и се издържа от пенсията си, която е в размер на 220 лева и която не и достига, за да се храни и купува лекарства за многобройните си заболявания, което е разбираемо от преклонната й възраст.
Марийка Костова е изпратила жалба с искане за опрощаване, освен в местния парламент, и до г-н Димитър Димитров, като общински съветник и председател на БСП в гр.Пазарджик, отбелязва Йорадн Димитров. В случай, че бъде взето решение за опрощаване на задължението на М.Костова, това ще бъде и публично извинение от страна на Общински съвет Пазарджик за бюрократичното  отношение на общинската администрация към нея, посочва доайенът на местния парламентаризъм в предложението си към проекта на решение.Тази страница е видяна: 1189

 Публикувано от: pamedia на понеделник 19 март 2012 - 12:35:51

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ще изпратя снимка на улицата във Виена - на децата ми, сподели възрастна жена от бул. "Стамболийски" при среща с кмета Тодор Попов
За неизползвани имоти да не се дължи такса за отпадъци, предлага общински съветник от ГЕРБ
Собствениците на неизползваеми имоти да не плащат такса смет, предлага съветник от ГЕРБ
Общинският съветник Д. Петков предлага да се премахне паметника на Петър Абаджиев и да се замени с този на Ованес Соваджъян
Възрастна жена, блъсната от джип, почина на място
Издирва се шофьор, блъснал възрастна жена и избягал
На 3 ноември е първото дело срещу изборните резултати
В Черногорово е задържан крадец, вмъкнал се в къщата на възрастна жена
Възрастна жена предизвика пожар в гората край Велинград
Двама младежи са извършители на два грабежа над възрастна жена и млад мъжТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5559 сек., 0.4744 от тях за заявки.