RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Месечна стипендия от 500 лв. единодушно гласуваха съветниците за студентка по медицина, останала кръгъл сирак
  
Пазарджик
Кметът на Пазарджик Тодор Попов се съгласи с предложението на Комисията по финанси към местния парламент размерът на стипендията за Мария Папазова да се увеличи от 300 на 500 лева и светниците гласуваха единодушно предложението, докладвано на днешната сесия от директора на общинската социална структура Димитрия Церова.
Мария от тази есен е студентка в Медицинския университет в Пловдив. Тя завършва Езикова Гимназия „Б.Брехт” с отличие. Живее сама с баба си, тъй като родителите и са починали.
В писмото си до кмета на общината и председателя на Общински съвет в Пазарджик момичето отправя молба за финансова подкрепа, тъй като единствената роднина, полагаща грижи за нея, е баба и, а обучението по медицина е непосилно да се съчетае с работа.

"Познавам Мария, тъй като съм и бил настойник в качеството на Орган по настойничеството и попечителството. Тя е един добър пример, как един млад човек с упоритост преодолява  трудностите и постига успехи. С тази стипендия ние осигуряваме някаква стабилност, тъй като медицината е трудно и скъпо обучение, а Мария сама ще постигне всичко останало. Тя може, ще се пребори и ще го постигне". Това каза  Тодор Попов преди да се премине към процедурата на гласуване. Той отбеляза, че това е само едно от многото добри неща, които се случват ежедневно около нас, но помията от лоши новини ги залива постоянно.

Димитрия Церова сподели, че момиче с увреждания, за което е гласувана подобна стипендия от Общинския съвет преди няколко години, вече е завършило висше образование в сферата на социалните дейности и си търси работа. Церова поясни, че има намерение  да вземе Руми в своя  отдел, а кметът Тодоро Попов добави, че това е още един случай на пример как с упоритост може да се постигне много.  Той изрази възхищението си, че момичето,  претърпяло 18 операции, вече може да ходи, макар и малко, а в ментално отношение също е постигнала развитие. 
Тази страница е видяна: 9158

 Публикувано от: pamedia на петък 26 октомври 2018 - 17:16:33

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Студентка в Колумбия колидж печели за втора година Дриновската стипендия
Единодушно съветниците приеха зоните за въздействие
Единодушно съветниците отнеха досегашните сигурни 2 хиляди лева за всеки спортен клуб
17 лв. такса “Басейн” гласуваха съветниците
Съветниците си гласуваха увеличение на заплата
Съветниците не гласуваха осъдителна декларация срещу кмета
Консенсусно съветниците гласуваха по всички точки , след напускането на 8
Със скорост 1 решение за 2 минути и 18 секунди гласуваха днес съветниците
Кметът ще купува рокля на тазгодишна абитуриентка сирак
Млади лекари участваха в Акамедия за таланти в естетичната медицинаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5767 сек., 0.4821 от тях за заявки.