pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Форум за развитието на Пазарджик през следващите 10 години ще инициира Тодор Попов след предложение на Благо Солов
pamedia , сряда 31 октомври 2018 - 09:49:54 // коментари: 0

ПАЗАРДЖИК
  
До края на годината или началото на следващата ще направим едно обсъждане, дебат, или както и да се нарече, за развитието на Пазарджик и общината през следващите десетина години.Това каза кметът Тодор Попов на последното заседание на местния парламент.
Във времето за питания общинският съветник Благо Солов посочи, че част от точките в дневния ред на Общинския съвет минават доста трудно, тъй като липсва добра комуникация между кмета и съветниците от опозицията. Той заяви, че са необходими повече разговори и обяснения на целите и намеренията за едно или друго решение. "Пазарджик има бъдеще, има перспектива, но трябва да се очертаят безспорните неща, които трябва да се случат и по тях да няма противопоставяне в обществото и в общинския съвет - и това трябва да стане след един дебат, в който да участват всички", препоръча Солов. 

Кметът Тодор Попов определи предложението като изключително разумно и заяви, че ще организира дискусия в най-скоро време. Според него е важно да се очертае бъдещето на града и общината в един обозрим период. Да се огледа всичко постигнато и да се набележи какво и как ще продължи. "Ние имаме едно високо ниво на публичните услуги, които много други общини не са постигнали - и в културата, и в социалната сфера, и в спорта. Имаме оркестри, състави, подкрепяме със значителна сума театъра, стремим се да поддържаме публичните пространства в добро състояние. Но за всичко това, както и за тези два проекта в спорта, са необходими средства. Трябва да постигнем съгласие кое и какво е необходимо и как ще се финансира то." Така кметът на Пазарджик очерта предстоящия форум и основните теми, които биха могли да бъдат обхванати в навечерието или началото на изборната 2019 година.    
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 6251Време за изпълнение: 0.4460 сек., 0.3716 от тях за заявки.