pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Възпитаници на ПГСА, преподаватели и специалисти представиха специалностите и придобитите умения в гимназията пред по-малки ученици от шест пазарджишки училища
pamedia , събота 10 ноември 2018 - 08:01:29 // коментари: 0


Евтим Янев

   Професионалната гимназия по строителство и архитектура и шест основни училища от Пазарджик се включиха в Европейската седмица на професионалните умения в периода от 5-ти до 11-ти ноември 2018 г. Преподаватели и ученици от гимназията, представители на Университета по архитектура, строителство и геодезия и на Камарата на строителите в България запознаха учениците от 6-ти и 7-ми клас със спецификата на професиите от сферата на строителството.
ПГСА

Представени бяха особеностите на различни професии от строителната сфера. Присъстващите на срещите, които продължиха през цялата седмица в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Свети Климент Охридски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Стефан Захариев“, наблюдаваха демонстрации на гимназистите Албен Таратаев, Станимир Чолаков, Благовеста Ненкова, Велислав Иванов, Маньо Бунчев, Марин Юруков. Учениците от ПГСА поканиха шестокласниците и седмокласниците да се включат в построяването на кули от дървени пръчици, макети на мостови конструкции, абстрактни сгради и при т.нар. спирит ефект – интериорна техника, която се използва в съвременното строителство. Работи се с бои върху шпакловани стени или гипсокартон. Ефектът се постига чрез специални валяци, с плат, гъба и други.

Учениците от основите училища получиха информационни материали за специалностите в гимназията: „Строителство и архитектура“, „Геодезия“, „Недвижими имоти“, „Интериорен дизайн“ (специалности с III степен на професионална квалификация), „Електрически инсталации“, „Сухо строителство“, „Зидария“ (специалности с II степен на професионална квалификация). Възпитаниците на гимназията продължават обучението си във ВУЗ, работят като архитекти, инженери и строителни техници.
  
   Европейската седмица на професионалните умения се провежда за трета поредна година. Инициативата е на Европейската комисия. 
ПГСА


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 3886Време за изпълнение: 0.5602 сек., 0.4839 от тях за заявки.