RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Мерки за подобряване на безопасността на движението до 2020г. обсъди Областната комисия по безопасност
  
  oblast_denbezop18.jpg
„Нека направим така, че повече хора да се замислят за рисковете, които ни придружават като участници в движението. Нека ние като институции, организации и участници в движението по пътищата дадем своя принос за намаляване на жертвите и чрез правомощията, които имаме да работим активно в тази насока“. С тези думи, посветени на  Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия, зам.-областният управител Петър Белчев  откри днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението.
 На 18 ноември Денят ще бъде отбелязан в община Пещера, където ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите при пътнотранспортни произшествия.
Членовете на Комисията разгледаха проект на Мерките за подобряване на безопасността на движението до 2020г., представен за обществено обсъждане от Министъра на вътрешните работи. Предвидени са нови мерки в училища и детски градини, увеличаване на часовете по кормуване от 31 на 50 часа. Към момента броя на камерите за контрол на скоростта в страната са 20 на 1 милион жители. За сравнение – в Швеция те са 150 камери на 1 милион жители. Предвижда се също да се създадат условия за контрол на скоростта като за превишение на скоростта над ограниченията се въвеждат допълнителни мерки като отнемане на книжката за срок от 1 месец, спиране на автомобила за същия срок, отнемане на 13 контролни точки и глоба от 1 000 лева. В периода 2011-2017 година при произшествия в зона на завой са загинали 1 156 души, от които 49% при единични катастрофи, 39% при челен удар в насрещно движещо се МПС, 5% при блъскане на пешеходец.  На завой са били ранени 10 917 души. Всеки 4-ти загинал е от ПТП на завой. Целта е жертвите на пътя да намалеят с 50% и с 20% да бъде намален броя на ранените. В тази връзка Правителството със свое решение възлага на Министъра на вътрешните работи да изготви проект на мерки към Националната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата. При тежки ПТП трябва да се търси системната грешка и онова звено, което е довело до раняване или смърт на пътя. Предлагат се мерки за намаляване на смъртните случаи при пътуване по време на работа, а също мерки за подобряване финансирането на безопасността на движение по пътищата. На заседанието бе обсъден и проект на Постановление за създаване на Държавна агенция за пътна безопасност. Своите мнения, становища и предложения за изменение и допълнение на обсъжданите проекти, представиха по време на заседанието главният секретар на Областна администрация Светлан Карталов, представителите на общините Пазарджик и Пещера.
Тази страница е видяна: 7773

 Публикувано от: pamedia на петък 16 ноември 2018 - 16:09:48

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Мерки за подобряване на безопасността на движението по пътищата в региона ще обсъжда Областната комисия по безопасност
Мерки за безопасност по пътищата през земеделски сезон ще обсъжда Областната комисия за безопасност на движението
Заседание на Областната комисия по безопасност на движението
По-добри показатели за първата половина на годината отчете Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
Всеки полицай да може да пише актове на шофьорите нарушители, искат от Областната комисия по безопасност на движението
Годишният доклад за изпълнението на мерките по безопасност на движението и план програма за 2020 г – на предстоящото днес заседание на Областната комисия
Областната администрация кани младежки организации да участват с проекти по безопасност на движението
Мерки срещу нерегламентирана търговия с животни ще обсъжда Областната епизоотична комисия
Областната епизоотична комисия ще приеме мерки срещу разпространението на птичия грип
Областната епизоотична комисия ще обсъжда мерки срещу болестта "Син език" по преживните животниТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4966 сек., 0.4383 от тях за заявки.