RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Във Виена Съветът за младежка политика бе удостоен с престижна награда на „Иновации в политиката”
  
Съвместната работа между младежката организация и Община Пазарджик бе отличена за една от най-иновативните практики в категория „Общност” на европейските награди.
Виена
На 17-и ноември в кметството на Виена се проведоха ежегодните награди „Иновации в политиката”, които и тази година отличиха най-впечатляващите инициативи и иновативни практики в Европа. Проектът за младежко овластяване на общинския съветник Александър Иванов, който се състезава в категория „Общност”, се нареди на второ място сред над 800 кандидатури и гласуван от 1054 независими европейски граждани.
„Изключително радостни сме, че трудът ни бе оценен на такова високо ниво и това само ще ни стимулира да работим още по-усърдно. Във Виена срещнахме много други иновативни практики, които правят промени в различни местни общности. Това със сигурност е опит за нас, от който се надявам да се възползваме. Смятам, че чрез гласа си, европейски граждани дават това призово не само на младежите в Пазарджик, а и на всички млади хора от по-малки градове, които работят усърдно да развиват общността си и вярват, че големи неща могат да се случват и при тях.” коментира Александър Иванов.
Наградите „Иновации в политиката“ целят да провокират онази политическа дейност, която качествено променя към по-добро живота на всички европейци. Мисията на проекта е да развие политическите практики и да отличи, но и подкрепи политиците в Европа, които имат смелостта да разчупят статуквото, които са креативни и ефективни в решенията си - независимо от това представители на коя политическа сила и от кой регион на Европа са. Наградите целят да изведат на преден план подобни проекти и да споделят с общността кои са добрите практики в сферата на политиката.
ВиенаВиена
Тази страница е видяна: 10385

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 22 ноември 2018 - 12:13:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Съветът за младежка политика – с втора награда от „Иновации в политиката“
Александър Иванов, Съветът за младежка политика и Община Пазарджик са финалисти в международната награда “Иновации в политиката”
Съветът за младежка политика търси нови попълнения за екипа си
Съветът за младежка политика организира поредното си кафе на английски език
Съветът за младежка политика стартира кампания за набиране на нови членове
Съветът за младежка политика организира публична дискусия с графичния дизайнер Пацо Димитров
Съветът за младежка политика ще развива личностните и лидерски умения на младите хора и в Пещера
Съветът за младежка политика започва поредица срещи на младите с успели в своята професия хора
Съветът за младежка политика дари стерилизатор на Неонатологичното отделение в МБАЛ - Пазарджик от кампанията за рециклиране “Пазарджик обича”
Фонд - ИГА с престижна наградаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5505 сек., 0.4704 от тях за заявки.