RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Предприемач на годината е Благой Ангелов, собственик на мебелни фабрики КОЛОРАДО. МЕТАЛИКА и РАИС - с бизнес отличия за 2018-та
Благой Ангелов


На тържествена церемония снощи, 30 ноември 2018 г., Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик връчи традиционните си бизнес награди. Голямата наградата ПРЕДПРИЕМАЧ НА ГОДИНАТА с решение, взето на Общо събрание на Сдружението, беше присъдена на г-н Благой Ангелов, собственик на фабрики „КОЛОРАДО“ за производство на мека и корпусна мебел. Тази година той направи нова фабрика за мебели в Пазарджик, оборудва я със съвременни машини, разкри нови работни места, излезе на нови пазари и впечатли колегите си от Сдружението с мащаба на своята работа. Новата производствена база на КОЛОРАДО е на площ от 45 хиляди кв.м. През 2018 г. по проект успешно е внедрен софтуер за подобряване на бизнес процесите, система за контрол на дървесината за проследяване и контрол на продукцията и ресертификация на ISO 14001:2015. Закупена е  нова производствена база и високотехнологични машини за производство на висок клас мебели, които да отговарят на всички европейски стандарти и задоволят и най-взискателните клиенти. Мебелите с марка КОЛОРАДО са известни не само в България, но и успешно се реализират в страните от Западна Европа.


По традиция наградата „Предприемач на годината“ беше връчена от предходния ѝ носител – г-н Стефан Марков - „САМ-КИНТИ“ ЕООД, който поздрави новия носител на отличието за успехите му и за това, че е успял да развие семейния бизнес до мащабите на голямо съвременно индустриално производство.
Благой Ангелов

Освен голямата награда членовете на Сдружението на предприемачите присъдиха и още две награди. Първата от тях е за динамично развиваща се фирма. Неин носител е инж. Роман Цветков – управител на „МЕТАЛИКА“ ЕООД, който през последните години постоянно разширява дейността си, работи на обекти в цяла България, сред които най-значими са станции от метрото в София, спортна зала и плувен комплекс в Бургас.
Роман Цветков
Присъдена беше и специална награда за принос в развитието на икономиката в Пазарджик и укрепване на бизнес партньорствата в Сдружението и неин носител е фирма РАИС ООД – компания, която през годината не само реализира поредната голяма инвестиция, не само се развива успешно в новите технологии и има внедрени иновации, но направи и нещо повече – при реализирането на инвестицията в изграждане на нов завод на компанията тази година като изпълнители на дейностите по строителството и оборудването бяха поканени фирми от Сдружението. На практика компанията реализира основната идея на Сдружението като такова – да се подкрепя бизнеса в Пазарджик, да подкрепя фирмите от Сдружението, да работят заедно, да бъдат добри партньори. Наградата беше връчена на управителя на РАИС - инж. Нишан Бъздигян, от председателя на Сдружението Димитър Събев.
Нишан Бъздигян

Официални гости на тържествената вечер за връчване на наградите „Предприемач на годината“ бяха кметът на Пазарджик Тодор Попов и областният управител Стефан Мирев, представители на Конфедерация на работодателите „Тракия“, както и на бизнес сдруженията в Пловдив, Стара Загора, Панагюрище и Асеновград.

В приветствието си към Сдружението на предприемачите кметът на Пазарджик Тодор Попов подчерта, че за всички е видима промяната за последните 10-15 години – и като облик на града, и като перспектива, и като самочувствие на хората, а принос за това има и бизнесът. „Във всяка една фирма от нашия град има развитие през тези години. И тази тенденция продължава и основна заслуга имат хората, които развиват бизнеса си в нашия град. Успявайки всички заедно, ние се превръщаме в успешна местна общност“, посочи Тодор Попов. Пред предприемачите той очерта две предизвикателства – едното е липсата на работна ръка, „затова трябва да търсим креативни решения, защото в противен случай няма как да развивате бизнеса, няма как да развиваме местната общност. А другото предизвикателство е амбицията ни да въведем съвременни технологии по отношение на смарт управление и смарт град. Цялото управление на всички публични услуги услуги да бъде дигитално, лесно достъпно и лесно управляемо, а с това ще привлечем и нови хора тук“. Кметът Тодор Попов сподели пред предприемачите идеята в бившия институт за учители да се развие Образователен център Пазарджик, който да е различен и иновативен, за да бъдат привлечени млади хора в Пазарджик.
За успехите на бизнеса в Пазарджик говори и областният управител Стефан Мирев. „Бизнесът е гръбнакът на местната икономика, а един добре работещ бизнес води до подобряване на социалните и икономически показатели, както по отношение на региона, така и на страната. Използвам възможността да благодаря на всички, които през годините въпреки трудностите, въпреки перипетиите на времето, се трудите и най-важното-  успявате“, заяви Стефан Мирев. Поздравления към Сдружението и към отличените бизнесмени отправиха и предприемачите от партньорските бизнес сдружения в Пловдив, Стара Загора, Панагюрище и Асеновград. 


Тази страница е видяна: 9121

 Публикувано от: pamedia на събота 01 декември 2018 - 12:36:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Сдружението на предприемачите в Пазарджик връчи годишните си бизнес награди. Голямата награда "Предприемач на годината" е за Стефан Марков - собственик на "САМ-КИНТИ"
Предприемач на годината и три други бизнес награди връчи Сдружението на предприемачите в Пазарджик
Костадин Тошев е Предприемач на годината - 2013
Доц. д-р Стайко Спиридонов беше избран за Предприемач на годината 2015
Нишан Бъздигян е носителят на наградата “Предприемач на годината - 2011”
Роман Цветков е носител на наградата “Предприемач на годината - 2012”
Найден Шопов е носител на тазгодишната награда „Предприемач на годината-2014”
РАИС получи бизнес награда за иновативни продукти
Учители, директори и дейци на културата - с отличия по повод 24 май. Илия Ангелов - с награда за цялостен принос (снимки)
По повод Международния ден на архивите Държавeн архив – Пазарджик присъди три отличия за 2018 г.

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5380 сек., 0.4529 от тях за заявки.