pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Грипната ваканция в Пазарджик свърши, епидемията остава
pamedia , вторник 29 януари 2019 - 11:40:00 // коментари: 0

Областен щаб за грипа в Пазарджик

Броят на болните в Пазарджик намалява, особено това се забелязва в понеделник и вторник, макар че седмичната заболеваемост продължава да е висока – 318 на 10 хиляди. Това съобщи д-р Магдалена Станева от РЗИ – Пазарджик по време на заседанието на Областния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, свикан от областния управител на Пазарджик Стефан Мирев.


По данни на здравните заведения броят на болните ученици е намалял. Повече болни има на възраст 0-6 години. Затова беше решено грипната епидемия да остане, а ваканцията за учениците да бъде прекратена. От утре всички учебни заведения възстановяват нормалния си учебен процес. Ако някъде има все още висока заболеваемост, директорите имат възможност да се обърнат към кметовете на населените места и да поискат обявяване на ваканция, обясни Стефан Мирев. Областният управител уточни, че в правомощията на кметовете е да обявят до 3 дни ваканция.
Епидемичната стойност за Пазарджик за обявяване на грипна епидемия е 396 персентила. Тези стойности са различни за различните области и се определят на база брой жители и брой наблюдавани медицински практики, обясни д-р Станева.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2263Време за изпълнение: 0.4996 сек., 0.4244 от тях за заявки.