RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В Пещера ще продължи санирането по „Енергийна ефективност в периферните райони-2“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.
 
  Пещера
Малко над 1 милион лева ще получи Община Пещера по процедура „Енергийна ефективност в периферните райони-2“. По Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. в мерки за енергийна ефективност са одобрени общо 32 проекта на 19 български общини. В рамките на процедурата са подадени общо 52 проектни предложения, които са селектирани след оценка за административно съответствие и допустимост, техническа и финансова оценка.
Проектите включват дейности по подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилища, сгради от общинската и държавната администрация, общинската образователна, социална и културна инфраструктура.
Процедурата „Енергийна ефективност в периферните райони-2“ е продължение на първата мярка за енергийна ефективност в периферни райони, по която са сключени 170 договора на обща стойност над 167 млн. лв.
В Пещера по първата мярка бяха осигурени над 7 милиона лева, с които беше подобрена енергийната ефективност на 43 жилищни и 4 обществени сгради.
206 деца от ОДК, 103 служители на полицията и пожарната, 71 служители на общината и над 12 000 посетители годишно ще работят и ще се обучават в нови, много по-добри условия. 208 домакинства знаят какво предимството на своите енергийно ефективни домове.
Приоритетна ос 2 на ОПРР 2014-2020 е предназначена да подпомогне изпълнението на мерки за енергийна ефективност в обществени и жилищни сгради в малки градове - центрове на общини, които предоставят услуги на заобикалящите ги периферни райони. Целта е подобряване на енергийната ефективност на сградите в целевите територии, което пряко ще допринесе за намаляване на крайното потребление на енергия и косвено – за намаляване на емисиите на парникови газове. Крайната цел е да се подобрят показателите на сградния фонд в малките градове и съответно да се повиши качество на въздуха и условията за живот в тях.
Пещера


Тази страница е видяна: 2161

 Публикувано от: pamedia на сряда 30 януари 2019 - 10:28:58

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Над 16 млн. лв. безвъзмездно ще получи Община Велинград по „Региони в растеж“ за срок до 2023-та година
Кметът на Пещера иска детските градини да бъдат включени в националните и европейските програми и като оборудване, а не само за енергийна ефективност
Сградата на Община Пещера ще бъде обновена по "Енергийна ефективност"
Още 10 многофамилни жилищни сгради в Пещера ще бъдат обновени по "Енергийна ефективност"
Първи одобрени проекти за саниране на блокове по "Енергийна ефективност" в Пещера
Шест многофамилни жилищни сгради в Пещера ще бъдат обновени по "Енергийна ефективност"
От Пазарджик стотици поискаха да продължи санирането
EVN обучава ученици по енергийна ефективност
ЕК одобри новите програми "Региони в растеж" и "Околна среда"
Заявен интерес към проектите по енергийна ефективностТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.3859 сек., 0.3061 от тях за заявки.