RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
banner19_2.jpg
Бойка Маринска

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
gerb_pa_media_350x75.jpg
В Пещера ще продължи санирането по „Енергийна ефективност в периферните райони-2“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.
 
  Пещера
Малко над 1 милион лева ще получи Община Пещера по процедура „Енергийна ефективност в периферните райони-2“. По Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. в мерки за енергийна ефективност са одобрени общо 32 проекта на 19 български общини. В рамките на процедурата са подадени общо 52 проектни предложения, които са селектирани след оценка за административно съответствие и допустимост, техническа и финансова оценка.
Проектите включват дейности по подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилища, сгради от общинската и държавната администрация, общинската образователна, социална и културна инфраструктура.
Процедурата „Енергийна ефективност в периферните райони-2“ е продължение на първата мярка за енергийна ефективност в периферни райони, по която са сключени 170 договора на обща стойност над 167 млн. лв.
В Пещера по първата мярка бяха осигурени над 7 милиона лева, с които беше подобрена енергийната ефективност на 43 жилищни и 4 обществени сгради.
206 деца от ОДК, 103 служители на полицията и пожарната, 71 служители на общината и над 12 000 посетители годишно ще работят и ще се обучават в нови, много по-добри условия. 208 домакинства знаят какво предимството на своите енергийно ефективни домове.
Приоритетна ос 2 на ОПРР 2014-2020 е предназначена да подпомогне изпълнението на мерки за енергийна ефективност в обществени и жилищни сгради в малки градове - центрове на общини, които предоставят услуги на заобикалящите ги периферни райони. Целта е подобряване на енергийната ефективност на сградите в целевите територии, което пряко ще допринесе за намаляване на крайното потребление на енергия и косвено – за намаляване на емисиите на парникови газове. Крайната цел е да се подобрят показателите на сградния фонд в малките градове и съответно да се повиши качество на въздуха и условията за живот в тях.
Пещера


Тази страница е видяна: 2546

 Публикувано от: pamedia на сряда 30 януари 2019 - 10:28:58

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Пещера започна санирането на нови два жилищни блока по ОП „Региони в растеж“
Кметът на Пещера иска детските градини да бъдат включени в националните и европейските програми и като оборудване, а не само за енергийна ефективност
Над 16 млн. лв. безвъзмездно ще получи Община Велинград по „Региони в растеж“ за срок до 2023-та година
Сградата на Община Пещера ще бъде обновена по "Енергийна ефективност"
Още 10 многофамилни жилищни сгради в Пещера ще бъдат обновени по "Енергийна ефективност"
Първи одобрени проекти за саниране на блокове по "Енергийна ефективност" в Пещера
Шест многофамилни жилищни сгради в Пещера ще бъдат обновени по "Енергийна ефективност"
От Пазарджик стотици поискаха да продължи санирането
EVN обучава ученици по енергийна ефективност
Заявен интерес към проектите по енергийна ефективностТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4314 сек., 0.3496 от тях за заявки.