RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
От Пазарджик стотици поискаха да продължи санирането
  
Пазарджик
Представители на сдруженията на етажната собственост, на институции и организации и много граждани се събраха тази вечер пред Община Пазарджик, за да искат продължаване на националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Гражданската инициатива бе подкрепена от кмета на общината Тодор Попов и областния управител Стефан Мирев.

Гордея се, че Пазарджик е първият град, в който ние смело, отговорно и водени от добри чувства сме тук, за да покажем своето отношение към една от най-смислените програми, която работеше допреди една година. Така кметът Тодор Попов се обърна към множеството, като посочи, че това е програма, от която има само ползи - променя физическата среда, удължава живота на сградите, създава трудова заетост в населеното място, намалява драстично разходите за отопление - през зимата, и за охлаждане - през лятото. Намалява глобалния енергиен разход на държавата.
При функционирането на програмата в Пазарджик са санирани 40 блока, а в момента чакат още 142 сдружения.

За мен, като областен управител, Програмата за енергийна ефективност е една от  най-успешните програми на правителството и доказателство за това е, че всички вие днес сте тук и изразявате желанието  си тя да продължи. Освен че променя облика, освен че подобрява жилищната инфраструктура, нацзионалната програма удължава живота на самите сгради.
В област Пазарджик към момента са санирани 69 сгради. Нека си пожелаем със съвместни усилия - на гражданите, на местната власт, на държавната власт, програмата за санирането да продължи. Искам да ви благодаря на всички вас за това, че сте тук, че изразявате своята гражданска позиция, своята подкрепа към политиката на правителството, каза областният управител Стефан Мирев  и пожела всичките над 140 нови заявления да бъдат одобрени и сградите санирани. 

По повод  на многото запитвания на среща с представители на сдруженията взехме решение да проведем днешната инициатива в подкрепа на националната програма и в подкрепа на тази полезна политика на правителството, която трябва да бъде продължена, обясни кметът Тодор Попов.
Защото трябва да имаме самочувствието да казваме както лошите неща и да протестираме срещу тях, така и да оценяваме полезните и да изразяваме гражданска подкрепа за тези политики. Тук е мястото да се обърна към господин министър-председателя:
Уважаеми, господин Борисов, направете необходимото, тази програма да продължи, защото тя е полезна за всички. И има само ползи. Затова разчитаме на вашата далновидност, политическа интуиция и опит тази програма да бъде продължена.
Уважаеми кметове на общини в страната и нашата област, направете необходимото, да се включите в тази наша инициатива, призова Тодор Попов премиера и своите колеги.
Ние трябва да се обединяваме около важните и значими политики, около полезните неща, които касаят всеки от нас и смело да заявяваме това на висок глас. Затова Пазарджик днес е пръв. Нашата инициатива е в подкрепа, а не - против. Искам да го направим с аплодисменти, а не с викане, апелира Попов, в отговор на което продължителни ръкопляскания огласиха пространството пред общината.
 
На място стартира и подписка в подкрепа на искането за удължаване на програмата за саниране, която да бъде връчена на министър-председателя и ресорния министър.

В България най-трудното е да събереш хора за кауза, която е "ЗА" нещо. Така че, чест ви прави на всички, гордея се с вас изключиително много. В Пазарджик живеят умни, интелигентни, възпитани хора, които не се страхуват да заявят своята позиция, отбеляза още Тодор Попов и призова инициативата да бъде доведена до успешен край, което означава възобновяване на програмата трайно и устойчиво в следващите години, за да не се чудят какво ще правят  живеещите над 2 млн. българи в панелни блокове, чийто срок на експлоатация изтича.
ПазарджикПазарджик

Пазарджик


Тази страница е видяна: 4320

 Публикувано от: pamedia на сряда 20 февруари 2019 - 19:49:57

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Пещера ще продължи санирането по „Енергийна ефективност в периферните райони-2“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.
Стотици посрещнаха 2013-та на централния площад в Пазарджик
В Пазарджик стотици поднесоха цветя пред паметника на Ботев
В Пазарджик концертът за Априлското въстание се оказа спектакъл, на площада са стотици
Голямо хоро събра стотици пред Коледната елха в Пазарджик
В Пазарджик започва подписка за възобновяване на санирането
Колко струва санирането на блоковете в Пазарджик
Близо 14,5 милиона лева за санирането на първите 5 панелки в Пазарджик
Точно час продължи блокадата на медицинските сестри в Пазарджик
Договори с нови 14 изпълнители за санирането на блокове в Пазарджик ще бъдат сключени до края на месецаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.3202 сек., 0.2742 от тях за заявки.