pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Издателство „Фют“ гостува с „Книжарница на колела“ в НУ „Отец Паисий“ в Пазарджик
pamedia , четвъртък 28 февруари 2019 - 13:50:29 // коментари: 0

НУ ОТЕЦ ПАИСИЙ

От десет години издателство „Фют“ работи по проект за стимулиране на четенето. Във връзка с това екип от издателството гостува в НУ „Отец Паисий“ гр. Пазарджик с „Книжарница на колела“ и  предварително разработена програма. Целта  е съвременните деца да познават най-новото от света на детските книги. Програмата включва срещи с екип от издателство „Фют“ - редактори, преводачи, консултанти, както и представяне на техните книги по нетрадиционен начин. Децата се включват с ентусиазъм в програмата и гостуването се превръща във вълнуващо събитие за училището.


Предвидените инициативи в продължение на три дни /27 февруари, 28 февруари и 1 март / включват подреждане на изложбен щанд с книгите на „Фют“, срещи на учениците с екип на издателството и раздаване на подаръци - списание „Бърборино“  и книгата „Джак Бренин - Златният жълъд“ на Катрин Купър. Темите, предвидени за интересните срещи са „Как се прави книга - едно издателско приключение“ и „Читателски клуб „Фют“ - Еко романи“.

Гостуването на екип на издателство „Фют” е празник, изпълнен с любопитство и вълнение у децата от НУ „Отец Паисий“ град Пазарджик. Когато учението, книгите и детският интерес са в едно, родители и учители създават и възпитават отношение към книгите и четенето. Защото книгите осветяват различни части от света, който заобикаля детето, но и от света, който е вътре в него, и му помагат да го види, да го преживее, да го опита на вкус и на мирис, да премери силите си и в крайна сметка да го подреди и още по-важно - да намери своето място в него,  коментира Динка Танчева, директор на НУ "Отец Паисий".
 Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 5053Време за изпълнение: 0.5239 сек., 0.4481 от тях за заявки.