RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Екоинспектори предотвратиха нерегламентирано изгаряне на отпадъци в оранжерия и куп други нарушенияПроверки на РИОСВ– Пазарджик спряха нарушения, свързани със замърсяване въздуха, на земеделски земи и образуване на нерегламентирани сметища.


През последните два месеца проверки на РИОСВ спряха нерегламентирано изгаряне на отпадъци в оранжерия в с. Црънча, община Пазарджик. По предписания  на инспекцията са почистени отпадъци в коритото на р. Стара река в Батак, в частен имот в с. Говедаре (община Пазарджик), нерегламентирани сметища в землището на с. Ковачево и в защитена местност „Св. Георги“ над с. Варвара (община Септември). На площадката на завод за производство на хляб в Септември вече са обособени зони за разделно събиране на отпадъците и е извършено почистване на замърсена с отпадъци площ. Предотвратено е замърсяване на земеделски земи с изхвърлени опасни вещества в землището на с. Черногорово, община Пазарджик.

През януари и февруари експертите на РИОСВ извършиха 69  проверки на 56 обекта и дадоха 28 предписания за отстраняване на несъответствия и нарушения на екологичното законодателство.


Тази страница е видяна: 1353

 Публикувано от: pamedia на понеделник 11 март 2019 - 17:50:03

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
РИОСВ-Пазарджик глоби с 50 000 лв. фирма за нерегламентирано третиране на опасни отпадъци
РИОСВ провери сигнал за замърсяване на въздуха от дейността на мебелна фирма в Пазарджик и състави акт за нерегламентирано горене на отпадъци
Четири шивашки фирми са допуснали нарушения с отпадъци
Отново е заловен шофьор без книжка, отнета му за други нарушения
През последния месец на 2014 г. са глобени 4 предприятия за екологични нарушения, други пет са с актове
Ликвидирани са 4 нерегламентирани сметища и замърсявания с отпадъци на други 10 места на територията на община Велинград
Във Велинград предотвратиха прехвърлянето на пожара от сметището към гората
Екоинспектори от Пазарджик съставиха шест акта на фирми
Жандармерия и екоинспектори заловиха поредните нелегални дървосекачи в резерват "Купена"
Янаки Стоилов: БНБ трябва по-активно да си влезе в своята роля по отношение на КТБ, а не да препраща проблема към други други държавни институцииТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5701 сек., 0.4918 от тях за заявки.