pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Две спортни игрища ще бъдат изградени в ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ в Пещера по проект на общината
pamedia , сряда 03 април 2019 - 10:46:11 // коментари: 0

ПГ ЧЕНГЕЛЕВ - ПЕЩЕРА

Община Пещера ще изгради и оборудва мини футболно игрище, както и комбинирано игрище за баскетбол и волейбол в ПГХВТ „Атанас Ченгелев“. Предстои кметът Николай Зайчев да подпише договор с Държавен фонд „Земеделие“ за безвъзмездно финансиране по Процедура чрез подбор № BG06RDNP001 - 7.007 по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
ПГ Ченгелев - Пещера

 Ще бъдат инвестирани малко над 94 000 лв. Предвижда се подмяна на настилки в зоната на обособените игрища, изграждане на осветление, ще се монтират три модула пейки за по 18 души. Футболното игрище ще е с изкуствена трева.

„Масовият спорт е важен, както за подрастващите, така и за хората в активна възраст, които разпускат с тези отборни игри. Ето защо работим в посока увеличаване на местата, където в Пещера може да се спортува.“, коментира кметът Зайчев.

Съществуващите спортни площадки в Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии са строени заедно с училището, като в годините им е правен само поддържащ ремонт.

Новите площадки ще бъдат в съседство със Стрийт фитнеса, който беше изграден през 2016 г. по инициатива на кмета Николай Зайчев. Припомняме че миналата година  в ОУ “Петко Р. Славейков“ бе изградена многофункционална спортна площадка. Проектът за нея бе изготвен от Община Пещера, а самата площадка е дарение от „Биовет“ АД.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1755Време за изпълнение: 0.4568 сек., 0.3832 от тях за заявки.