RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Учители и ученици от 5 държави се срещнаха в гр. Кавадарци по проект „Да развием предприемаческите умения“, програма Еразъм +
  
Пазарджик
Между 23.03.2019 г. - 30.03.2019 г. в гр. Кавадарци, Северна Македония се проведе среща на учители и ученици по проект „Да развием предприемаческите умения“, програма Еразъм +. На срещата присъстваха представители, по двама учители и шестима ученици от всички страни, участващи в реализиране на проекта: България, Испания, Румъния, Турция и Северна Македония. СУ „Д-р Петър Берон“ бе представено от г-жа Станка Пашова – директор на училището, и г-жа Пенка Тинчева – координатор на проекта за България.

Домакин на проявата бе ООУ „Димката Ангелов Габерот“ – с. Ваташа. Проектните дейности включваха лекции и презентации, свързани с развитието на предприемаческите умения на учениците, дискусии относно професията предприемач и посещение на компании в гр. Кавадарци като частна винарна, компания за дигитален маркетинг-стартъп, печатница, завод за производство на безалкохолни напитки, минерална вода и македонско пиво, произвеждано по лизенз на „Синалко“, Германия.

Участниците в срещата посетиха и кметството на община Кавадарци, гр. Охрид, Охридското езеро, каньона Матка, столицата Скопие, местни църкви, манастири и паметници на културата.

Топлото гостоприемство на домакините, интересната програма и ползотворното сътрудничество на екипите доведоха до създаване на приятелства между връстници.

Станка Пашова


.Тази страница е видяна: 1829

 Публикувано от: pamedia на петък 12 април 2019 - 17:17:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Предприемачески умения усвояваха ученици от Пазарджик в гр. Кавадарци
Гимназията по икономика в Пазарджик с нов проект по програма „Еразъм +“
ПМГ „К. Величков” спечели иновативен проект по програма „Еразъм+“, включващ електронно обучение
Ученици от ПГМЕТ – с повече знания в програмирането на Java, по проект по „Еразъм +“
Ръководство за възобновяеми енергийни източници ще бъде представено пред ученици и учители в Пазарджик по съвместен проект с Македония
В първата партньорска среща по проект „Моят Виртуален Град“ участваха учители и ученици от Пазарджик, македонския Кочани и словенския Веление
Доброволци по програма „Еразъм” в Център „Човеколюбие”
ПГСА изпълнява проект по „Еразъм +“ за модел на нискоенергийна сграда
Четири екипа ученици от ПГМЕТ представиха проектите си по уеб дизайн, изготвени по ЕРАЗЪМ+
Представители от ПМГ „К. Величков” работиха по проект Еразъм+ в подножието на вулкана ЕтнаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4613 сек., 0.3834 от тях за заявки.