RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Великденският благотворителен базар на майките е в петък и събота
ДБМ

Движение на българските майки – Пазарджик организира традиционния си Великденски благотворителен базар на 19 и 20 април – петък и събота, на площад „Константин Величков“. От базара може да закупите ръчно изработени сувенири, предоставени за целите на кампанията от съмишленици от цялата страна. Събраните средства ще бъдат насочени към продължаване на проектите на ДБМ-Пазарджик.
ДБМ
Най-дългогодишният проект на майките от Пазарджик е „Стъпка напред“, по който се отпускат стипендии на деца, лишени от родителски грижи, настанени за отглеждане в ЦНСТ, от област Пазарджик. Целта на този проект е да се стимулират децата, настанени за отглеждане в ЦНСТ, да бъдат по-отговорни, както към учебният процес, така и към поети обещания и ангажименти. Изисква се успех в училище, похвално поведение, желание и мотивация да положи усилия за постигане на това. През учебната 2019-2020г. проекта ще стартира за 10-та поредна учебна година. По проекта вече има деца, които са завършили и висше образование.
За четвърта година звеното на ДБМ в Пазарджик работи и по проект „Дари обяд“, който отново е насочен към деца, но отглеждани в семейна среда, които поради различни социални или икономически причини се нуждаят от подкрепа. Децата, които са включени в този проект са ученици в НУ "Васил Левски", НУ "Васил Друмев"; НУ "Отец Паисий" и ОУ "Св. св. Кирил и Методий".
Третият проект, по който работят майките от Пазарджишкото звено е насочен в полза на деца, настанени за отглеждане в приемни семейства от област Пазарджик - проект “Приеми ме“. Майките организират Коледни партита за приемни деца, както от Община Пазарджик, така и от Велинград, Ракитово, Стрелча, Пещера, Панагюрище. Тези партита са винаги много чакани от децата.
От миналата година стартира и инициативата част от събраните от базара средства да бъдат дарени за лечението на дете. Дейността на ДБМ-Пазарджик е била винаги прозрачна и те редовно отчитат публично използваните от тях средства. Затова и всяка година все повече хора ги подкрепят и постъпленията от благотворителните им базари растат.
 В предстоящите петък и събота планирайте да минете през Тортата – там ще ви очакват майките с ръчно изработените сувенири. Купете или дарете, за да помогнете на децата, които имат нужда от подкрепа!


Снимките са на малка част от сувенирите, които тази година ще се продават на Великденския благотворителен базар.
Катя Бузник


Тази страница е видяна: 1767

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 18 април 2019 - 11:40:37

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В петък и събота ще се проведе Великденският благотворителен базар
Утре започва Великденският благотворителен базар на майките
В петък и събота - Великденски благотворителен базар на Тортата
Великденският базар на майките е на 22-ри и 23-ти април на Тортата
Майките вече готвят Коледния си благотворителен базар
На 6 и 7 април е поредният благотворителен Великденски базар на майките
Майките събраха 4 хиляди лева от Великденския благотворителен базар
Великденският базар на ДБМ - само днес и утре - в подкрепа на децата
Майките направиха най-големия базар досега
Великденски благотворителен базар

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5952 сек., 0.5131 от тях за заявки.