RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
banner19_2.jpg
Бойка Маринска

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
gerb_pa_media_350x75.jpg
РИОСВ и ученици от Пазарджик и Септември отбелязаха Деня на Земята
   
 Пазарджик
      РИОСВ–Пазарджик беше партньор в различни инициативи за отбелязване на Международния ден на Земята - 22 април, съобщиха от екоинспекцията. Темата през 2019 г. е „Защитете биологичните видове“, а мотото на кампанията – „В природата нищо не съществува само“. Акцентът е, че всички живи същества имат незаменима стойност и всеки вид има уникална роля в сложната мрежа на живота.
        В навечерието на празника РИОСВ награди най-впечатляващите макети и постери, изработени от отпадъчни материали по темата на кампанията от ученици от ОУ „Христо Ботев”, Септември.
          Експерти на РИОСВ и отдел „Екология” на Община Пазарджик се включиха в инициативата на 6 „б” клас на ОУ „Проф. Иван Батаклиев”. Под мотото „Засаждаме бъдеще” те залесиха с 20 дръвчета от вида „явор” затревена площ на ул. „Яне Сандански” в  областния град. След засаждането на дръвчетата, отгледани от учениците от семенца в саксии, те попълниха тест „Как обичаме природата”. С него РИОСВ измери нагласата на подрастващите да опазват и облагородяват природата, а не само да й се наслаждават.
Децата от група „Звънче” в детска градина „Радост” вече знаят много за въздуха, за неговата ценност, свойства и опазването му от замърсяване. Това научиха от интерактивен урок, проведен на Деня на Земята в детския отдел на регионалната бибилиотека в Пазарджик. За празника на тема „Планетата на чудесата“ беше подготвена изложба от рисунки „Зеленият град на мечтите“ и от предмети, изработени съвместно от деца и родители - „Вълшебства от отпадъци“. РИОСВ подпомогна образователната инициатива като предостави възможност децата да чуят новата история на Флупи и перипетиите му във въздуха след сблъсък с фабричен комин. След като разбраха какво замърсява въздуха и колко е важен за всяко живо същество, децата посветиха песни и стихове на планетата Земя.
РИОСВ-Пазарджик подари на ДГ „Радост” 10 дръвчета „туя” и участва в засаждането им в двора на детската градина. Част от подаръците бяха и две къщички за птици, за които децата сами са изработили хранилки.

Пазарджик

Тази страница е видяна: 1005

 Публикувано от: pamedia на вторник 23 април 2019 - 15:00:00

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Утре е "Часът на Земята", от РИОСВ-Пазарджик призовават - "Свържи се с природата в Часа на Земята"
Ученици от Пазарджик отбелязаха международния ден на числото ∏
В НУ „ Отец Паисий " Пазарджик вече отбелязаха Деня на народните будители
Посветен на Деня на Земята час по биология и английски – в едно
В ПГСА вече отбелязаха Деня на народните будители
Ученици от СОУ „Георги Брегов” отбелязаха 3 март с празничен концерт
Четири акта за еконарушения e съставила РИОСВ-Пазарджик през септември
Четири акта и 24 предписания са направили през септември от РИОСВ - Пазарджик
Повторна проверка извършва РИОСВ-Пазарджик за изтровена риба от отпадни води на Вагоноремонтния завод в Септември
В ОУ "Проф. Иван Батаклиев" отбелязаха деня на търпениетоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4251 сек., 0.3446 от тях за заявки.