pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Тодор Попов: За тези 12 години сме изградили 4 църкви, строим още 3. Продължаваме да подкрепяме дейността на Светата православна църква
pamedia , петък 26 април 2019 - 09:43:18 // коментари: 0

 
Пазарджик
В края на вчерашното заседание на Общинския съвет кметът Тодор Попов отговори на питане на архейерейското настоятелство от 2017 година дали Общината има възможност да предостави терен в Гробищния парк на Пазарджик за изграждане на православен храм. Питането бе предадено от общинският съветник Чавдар Чавдаров, а в отговора си Кметът обясни:

"Говорили сме с отец Яков преди 2 години, но когато обсъждахме какво можем да предоставим ние като терен, се оказа, че ние разполагаме с много малко пространство. Гробищният ни парк е много отеснял. Изкупихме 4 декара, сега ще изкопим още четири, за да може тази година временно да се реши проблема. Но от слдващаите години трябва да отчуждаваме имоти. Тече дълга процедура, тъй като собствениците обжалват.
Пространството е малко и тогава самите представители на архиерейството прецениха, че това, което можем да им дадем като територия,  би стигнала за изграждането на малък храм, параклис. И те не го приеха като идея. От тогава няма нищо друго по темата от тях, в официален вид.
Но аз съм им казал ясно и категорично, че ние продължаваме да подпомагаме дейността на Светата православна църква. Ние сме първата Община в България, която прехвърли абсолютно цялата собственост на всички терени, върху които има църковни имоти. Построили сме за тези 12 години 4 църкви и в момента строим още 3.
Но ако те искат там да стане нещо,това трябва да стане по тяхна инициатива и с техни средства. Ако има промяна в тяхната позиция, нека се обадят, но това да стане и по официалния ред."


.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 965Време за изпълнение: 0.4458 сек., 0.3728 от тях за заявки.