RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Тодор Попов: За тези 12 години сме изградили 4 църкви, строим още 3. Продължаваме да подкрепяме дейността на Светата православна църква
 
Пазарджик
В края на вчерашното заседание на Общинския съвет кметът Тодор Попов отговори на питане на архейерейското настоятелство от 2017 година дали Общината има възможност да предостави терен в Гробищния парк на Пазарджик за изграждане на православен храм. Питането бе предадено от общинският съветник Чавдар Чавдаров, а в отговора си Кметът обясни:

"Говорили сме с отец Яков преди 2 години, но когато обсъждахме какво можем да предоставим ние като терен, се оказа, че ние разполагаме с много малко пространство. Гробищният ни парк е много отеснял. Изкупихме 4 декара, сега ще изкопим още четири, за да може тази година временно да се реши проблема. Но от слдващаите години трябва да отчуждаваме имоти. Тече дълга процедура, тъй като собствениците обжалват.
Пространството е малко и тогава самите представители на архиерейството прецениха, че това, което можем да им дадем като територия,  би стигнала за изграждането на малък храм, параклис. И те не го приеха като идея. От тогава няма нищо друго по темата от тях, в официален вид.
Но аз съм им казал ясно и категорично, че ние продължаваме да подпомагаме дейността на Светата православна църква. Ние сме първата Община в България, която прехвърли абсолютно цялата собственост на всички терени, върху които има църковни имоти. Построили сме за тези 12 години 4 църкви и в момента строим още 3.
Но ако те искат там да стане нещо,това трябва да стане по тяхна инициатива и с техни средства. Ако има промяна в тяхната позиция, нека се обадят, но това да стане и по официалния ред."


.


Тази страница е видяна: 1047

 Публикувано от: pamedia на петък 26 април 2019 - 09:43:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Продължаваме да надграждаме
Тодор Попов: Имаме най-високото доверие, след пет дни продължаваме заедно
ВМРО: Подкрепяме Тодор Попов. Убедени сме, че ще бъде избран още на първи тур
Тодор Попов:Оставам тук, на село! Нито ще бъда кандидат на някой, нито ме интересуват тези неща /видео/
Тодор Попов: Заплатите на кметовете на кметства са по норматив на държавата. За 10 години 10% е най-малкото, което те заслужават
Тодор Попов: Във волейбола ще сме шампиони до 2 години, в отбора ще има промени, докато не уцелим правилните хора
Форум за развитието на Пазарджик през следващите 10 години ще инициира Тодор Попов след предложение на Благо Солов
Председателят на СБП Боян Ангелов:Искам да благодаря на кмета Тодор Попов, на Община Пазарджик, че толкова години подпомага българската литература и култура
Т. Попов:С тези два обекта приключваме цялостно дейностите по Острова /видео/
Тодор Попов на официалното приключване дейностите в кв. "Марица": Това е нашата последователна политика, която считам, че трябва да продължим и през следващите годиниТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5758 сек., 0.4996 от тях за заявки.