pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Сигнали за горене на гуми, за нерегламентирани сметища и замърсявания са подадени в РИОСВ-Пазарджик през април
pamedia , сряда 08 май 2019 - 15:20:18 // коментари: 0

 
Пазарджик
РИОСВ - Пазарджик предприе действия по осем сигнала, подадени от граждани и институции през април
Експертите на РИОСВ - Пазарджик предприеха действия по 8 сигнала, подадени от граждани и институции на „зеления телефон“ и на електронната поща на Екоинспекцията през април.
Два от тях  са за нерегламентирани сметища. На кмета на с. Огняново е дадено предписание да почисти замърсяване с отпадъци по поречието на река Марица, в местността „Орешака”. Другият сигнал е за нерегламентирано сметище в северната промишлена зона на Пазарджик - в бившия ДАП. Проверка на РИОСВ установи нерегламентирано съхраняване на отпадъци от пластмаса в бали и в биг бегове. На дружеството е дадено предписание да се почисти площадката и отпадъците да се предадат на лице, притежаващо документ по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците. За това административно нарушение на ЗУО ще бъде съставен акт на юридическо лице.
Подадени са и сигнали за системно изгаряне на автомобилни гуми в пещта на тухларната в с. Мененкьово, община Белово, и за незаконна автоморга в стария селскостопански двор в с. Величково. При извършените проверки не са констатирани нарушенията, описани в сигналите. Проверен е и сигнал за извършване на ремонтни дейности на моторни превозни средства в частен двор във Велинград и изхвърляне на масла, филтри и гориво на улицата. При проверката е установено, че на посочения адрес не се извършва ремонт на автомобили и няма отпадъци. Сигналите са неоснователни.
Проверка на сигнал за нерегламентирани строителни дейности в територия около яз. „Въча”, м. „Чечево”, землище на с. Равногор не установи нарушения от компетентността на РИОСВ. В посочения имот не се извършва строителство и няма съществуващи постройки.
Нерегламентиран улов с непозволени средства е вероятната причина за наличие на умрели малки рибки в отводнителен канал на входа на с. Добровница, за които РИОСВ беше сигнализирана. Проверката не установи точков източник на замърсяване на водите в отводнителния канал. 
Намерен защитен вид  - таралеж, в детска градина „Пролет” в град Пазарджик е освободен от експерти на РИОСВ на подходящо за вида място, в добро състояние, без външни наранявания.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1511Време за изпълнение: 0.4168 сек., 0.3239 от тях за заявки.