RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Сигнали за горене на гуми, за нерегламентирани сметища и замърсявания са подадени в РИОСВ-Пазарджик през април
 
Пазарджик
РИОСВ - Пазарджик предприе действия по осем сигнала, подадени от граждани и институции през април
Експертите на РИОСВ - Пазарджик предприеха действия по 8 сигнала, подадени от граждани и институции на „зеления телефон“ и на електронната поща на Екоинспекцията през април.
Два от тях  са за нерегламентирани сметища. На кмета на с. Огняново е дадено предписание да почисти замърсяване с отпадъци по поречието на река Марица, в местността „Орешака”. Другият сигнал е за нерегламентирано сметище в северната промишлена зона на Пазарджик - в бившия ДАП. Проверка на РИОСВ установи нерегламентирано съхраняване на отпадъци от пластмаса в бали и в биг бегове. На дружеството е дадено предписание да се почисти площадката и отпадъците да се предадат на лице, притежаващо документ по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците. За това административно нарушение на ЗУО ще бъде съставен акт на юридическо лице.
Подадени са и сигнали за системно изгаряне на автомобилни гуми в пещта на тухларната в с. Мененкьово, община Белово, и за незаконна автоморга в стария селскостопански двор в с. Величково. При извършените проверки не са констатирани нарушенията, описани в сигналите. Проверен е и сигнал за извършване на ремонтни дейности на моторни превозни средства в частен двор във Велинград и изхвърляне на масла, филтри и гориво на улицата. При проверката е установено, че на посочения адрес не се извършва ремонт на автомобили и няма отпадъци. Сигналите са неоснователни.
Проверка на сигнал за нерегламентирани строителни дейности в територия около яз. „Въча”, м. „Чечево”, землище на с. Равногор не установи нарушения от компетентността на РИОСВ. В посочения имот не се извършва строителство и няма съществуващи постройки.
Нерегламентиран улов с непозволени средства е вероятната причина за наличие на умрели малки рибки в отводнителен канал на входа на с. Добровница, за които РИОСВ беше сигнализирана. Проверката не установи точков източник на замърсяване на водите в отводнителния канал. 
Намерен защитен вид  - таралеж, в детска градина „Пролет” в град Пазарджик е освободен от експерти на РИОСВ на подходящо за вида място, в добро състояние, без външни наранявания.
Тази страница е видяна: 1882

 Публикувано от: pamedia на сряда 08 май 2019 - 15:20:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
През юни са спасени 3 щъркела, почистени са нерегламентирани сметища в землището на с. Братаница и речни корита в района на Септември, извършените проверки от РИОСВ–Пазарджик са 108
Ликвидирани са 4 нерегламентирани сметища и замърсявания с отпадъци на други 10 места на територията на община Велинград
РИОСВ: В коритата на реките не са открити нерегламентирани сметища
РИОСВ отчете добро партниране с общините и кметствата за почистването на нерегламентирани сметища
От съставените 7 акта от РИОСВ през юли - 3 са за замърсявания на Луда Яна
По предписания на РИОСВ през март са почистени сметища до СУ „Д. Гачев” в Пазарджик и в землищата на Пещера, Лесичово и Церово
Екоинспекцията проверява и пътищата за незаконни сметища и замърсявания
През 2016 година в РИОСВ са подадени 25 заявления за достъп до обществена информация
Повечето сигнали на Зеления телефон на РИОСВ през септември са се оказали основателни
Нерегламентирани сметища във Велинград и Панагюрище откриха екоексперти

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5586 сек., 0.4779 от тях за заявки.