RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
С мащабен тиймбилдинг, артинсталации и благотворителна акция ПГСА отбеляза своята 60-годишнина
   Днес в парк остров „Свобода“ се състоя тържеството, посветено на 60-годишнината от създаването на Професионална гимназия по строителство и архитектура – град Пазарджик. То премина под мотото: „Знание, единство, добротворство!“.
   Поздравителни адреси бяха получени от г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, г-н Стефан Мирев – областен управител на Пазарджик, както и от г-н Тодор Попов – кмет на община Пазарджик.
ПГСА
Много бяха приветствията, отправени  към хората, свързани с училището. Това е свидетелство за неговата значимост, оценка на заслугите на директори (г-н Иван Батаклиев, г-жа Ненка Стоянова инж. Мария Димитрова, г-жа Катерина Гешева,  инж. Петя Иванова), учители и възпитатели, които през тези 60 години са обучавали учениците с последователност и желание. Възпитаници на ПГСА днес се трудят успешно в строителни фирми в региона, страната и чужбина.
                                               
   Инж. Петя Иванова приветства присъстващите на една импровизирана строителна площадка. Анонсира предстоящите дейности, благодари на представителите на КСБ, КАБ и КИИП за съвместната работа – обучение на строителни специалисти в областта. Не бяха забравени и спонсорите, които оказаха подкрепа. Думата бе дадена на официалните лица, уважили събитието: арх. Кръстьо Танков – главен архитект на Община Пазарджик, инж. Любомир Келчев – председател на ОП на КСБ, инж. Евтим Янев – общински съветник, инж. Тодор Калоянов – председател на РК на КИИП, г-жа Александра Полищук – главен специалист в РУО – Пазарджик, инж. Прасков – председател на журито на училищния тиймбилдинг. Сред гостите бяха арх. Теодора Кръстева от Община Пазарджик, бивши колеги, родители, както и учители и ученици от ОУ „Христо Смирненски“ и ОУ „Стефан Захариев“.
   От дистанцията на времето можем да кажем, че ПГСА е желано училище от амбициозните и трудолюбивите. То не само подготвя най-много кадри за строителните фирми, бъдещи инженери и архитекти, но е и институция с доказан авторитет у нас и в чужбина. Десетки са преподавателите, които със сърцатия си професионализъм и отговорност полагаха усилия за утвърждаването на гимназията в областта.
   През годините в училището се въведоха разнообразни специалности и професии, работи се по международни проекти и наши ученици реализираха добри практики в Германия, Испания и Португалия.
В училището се провеждат професионални състезания и творчески конкурси.
   Тържеството провокира учениците от гимназията, които обичат рисуването. Под ръководството на г-н Марин Кузев –  изтъкнат творец от Пазарджик и учител, и на инж. Цветка Василева – учител по професионална подготовка, гимназистите създадоха впечатляващи творби, на които присъстващите се насладиха.
   Ученици изградиха артистично абревиатурата на училището. Ръководител бе г-н Илия Бързаков – учител в гимназията.
   В парк остров „Свобода“ се състоя и мащабен тиймбилдинг – между учениците от ПГСА и специалистите: г-н Заприн Въжев от „ВАЛДАНИ“ ЕООД, г-н Асен Мърков от „БРОКС 2003“ ООД, г-н Васил Ибишев от „Техно-консулт 2000“ ЕООД, г-н Борислав Бозвелиев от „П-строй“ ЕООД.   Отговорно жури от ветерани строители наблюдава дейността им.
   В края на тиймбилдинга, който обедини млади хора и утвърдени специалисти, инж. Петя Иванова съобщи, че създадените с любов и внимание перголи се даряват на обществеността. Всички жители и гости на Пазарджик ще могат да им се наслаждават.
   В края на тържеството водещите – Василена Соколова и Катерина Коцева от 8. а клас – отново поставиха акцент върху достойнствата на училището. За тези 60 години то се развива, модернизира, разширява специалностите, внедрява нови технологии на преподаване, инвестира в своите ученици и учители. Това изисква себераздаване и непрекъснато усъвършенстване. Защото част от  изискванията на днешния и утрешния ден са знанията, уменията, динамиката.
  Далечна е годината 1959. Днес – след 60 години, училището отново е в унисон с времето. Професионална гимназия по строителство и архитектура – Пазарджик, пулсира с ритъма на енергичните, идейни, амбициозни и можещи млади хора.
   Празникът завърши с кръшно хоро, в което се включиха учители, ученици и гости.
   Ръководството, колективът и учениците на ПГСА благодарят на всички, които са оказвали подкрепа през годините. Към юбилея на училището бяха съпричастни „ИСАВ -1“ ЕООД, „ВЕНИТ“ ЕООД, „ВАЛДАНИ“ ЕООД, „ЯНЕВ 55“ ЕООД, „МЕТАЛИКА“  ООД, КАМАРАТА НА ИНЖЕНЕРИТЕ, „БРОКС 2003“ ООД, „АКВАМОНТ“ ООД, „ЕЛИТСТРОЙ 98“ ЕООД, „ЕКО-ХИДРО- 90“ ООД, „КЗУ ЗЛМК“ ЕООД, „ПРОТЕРИНЖЕНЕРИНГ“ ООД, „ТЕХНОКОНСУЛТ 2000“ ЕООД, КНИЖАРНИЦА „АДИД“. На всички тях пожелават здраве, много успехи, вдъхновение!

ПГСА
Тази страница е видяна: 5032

 Публикувано от: pamedia на вторник 14 май 2019 - 13:29:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Клубът на художниците „П. Стайков” в Пещера отбеляза своята 50- годишнина
Професионалната гимназия по строителство и архитектура отбеляза своята 55 годишнина с гордост
БДЖ обяви фотографски конкурс по повод своята 130-годишнина. 13 фотографии ще участват в календар
Община Лесичово отбеляза 30-та си годишнина
Пазарджик отбеляза 126-та годишнина от Съединението
Пазарджик отбеляза 137-та си годишнина от Освобождението
Стрелча отбеляза 139-та годишнина от Освобождението
Тамплиерите - с втора благотворителна акция за хората в неравностойно положение
Ракитово отбеляза 50-та годишнина от обявяването си за град
Стрелча отбеляза 137-та годишнина от Априлското въстание

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5397 сек., 0.4517 от тях за заявки.