pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Бойко Борисов: Факт е, че заводите не само не си отиват, но все нови и нови откриваме
pamedia , понеделник 20 май 2019 - 12:46:32 // коментари: 0

Пазарджик
Това отбеляза министър-председателят Бойко Борисов в Пазарджик на церемонията по откриването на втората част на немския автомобилен гигант "Костал". Той започна с благодарност към работниците. "Шапка им свалям, за техния труд, за тяхната висока производителност, защото тук има високотехнологично производство. Едни и същи компании откриват трети, четвърти заводи и някои от тях стават не само най-големите на Балканите, но и в Европа", подчерта премиерът. Той посочи, че много неща са направени за Пазарджик и партньорството с кмета се оказало сполучливо.

С изграждането на втората производствена мощност заводът на "Костал" в Пазарджик вече се разпростира на  над 20 000 кв.м., инвестициите са за над 100 млн. лева , а с новооткриващите се 1200 работни места  общият им брой за 2020 година е планиран да достигне 3000.
 Заедно със съпътстващите бизнеси Пазарджик по този начин трайно ще реши проблема с трудовата заетост, заяви на свой ред кметът Тодор Попов като отбеляза, че няма друга компания, която да е инвестирала толкова много средства,  и да е направила един от най-големите заводи  на Балканите, не само в България. Той отчете направените стратегически важни неща за Пазарджик в партньорство с правителството през годините и изброи стартиращи в най-близко време проекти - стартирането на последния азотно-фосфорен етап на пречиствателната станция, рекултивацията на старото сметище, изграждането на сепарираща и компостираща инсталация, санирането на нови 35 сгради по програмата "Региони в растеж", а на място стана ясно, че ще започне изграждането на Западния околовръстен път.
Бойко Борисов

.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2814Време за изпълнение: 0.8184 сек., 0.7428 от тях за заявки.