pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
От утре Пазарджик е домакин на IX фестивал на мажоретните състави „Слънчева Бесапара“
pamedia , четвъртък 06 юни 2019 - 10:52:40 // коментари: 0

Мажоретки

На 07  и 08 юни 2019  Пазарджик отново ще е домакин на Девети фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара". Организатори са Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик под патронажа на кмета и с финансовата подкрепа на общината.


В тазгодишното  издание на Фестивала ще се включат мажоретки от 8 града, разпределени в четири възрастови групи, съобщи Емилия Спасова, директор на ОДК-Пазарджик.  Те ще се състезават  в четири категории: марш-парад 100 метра с батон, марш-парад 100 метра с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена. Пазарджишкият  мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс  ще се състезава във всички възрастови групи с над 70 деца.

Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място мажоретните състави ще се борят и за специалните награди за най-чаровна мажоретка; оригинална хореография;  визия;  специалната награда на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – голямата  награда - Приз  "Слънчева Бесапара’".

Откриването на Мажоретния фестивал е от 17.30 часа пред Община Пазарджик на 07 юни, след което започва състезателна категория марш-парад 100 метра с батон. На 08 юни от 10.00 часа състезанието ще продължи в спортна зала „Васил Левски”.

Фестивалът е най-големия форум от този род в България и на него престижна съдийска комисия  ще оценява постиженията на всички мажоретни състави.


Снимка: Архив ПА медия 2017


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 389Време за изпълнение: 0.7989 сек., 0.7227 от тях за заявки.