RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
IV "в" от ОУ „Св. Кл. Охридски” е „Клас на годината”
Пазарджик
Четвърти „в” клас от ОУ „Свети Климент Охридски” с класен ръководител Валерия Годжунова  е „Клас на годината” в конкурса под мотото „Бъди отговорен – бъди в час”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. Призът – плакет и грамота, им бяха връчени от Гергана Табакова, директор на дирекция „Образование и култура”, на 12 юни 2019 г. в Стъклената зала на Община Пазарджик. Класът на годината получава и еднодневна екскурзия с маршрут Пазарджик-Шипка-Габрово-Етъра-Казанлък-Пазарджик.
Победителят бе избран сред победителите в конкурса „Клас на месеца” през цялата учебна 2018/2019 година. В надпреварата участваха 22 класа от 12 училища в общината, като немалка част от класовете изпращаха номинации всеки месец.
Четвърти „в” клас бе сред тези, които представяха номинация всеки месец от ноември до май. Сред многобройните им инициативи, които впечатлиха журито, са:
-     разкриване на клуб „В царството на книгите” с идея библиотеката да излезе извън рамките на една стая;
-    провеждане на научно шоу „Занимателна лаборатория”, в която децата направили полимерни червеи, демонстрирали изригване на вулкан, скрили се в гъста мъгла;
-    представяне на музикално-поетичен спектакъл „Приказни герои” пред ученици, родители, учители и децата от три детски градини;
-    урок по родолюбие съвместно с четвъртокласници от ОУ „Проф. Иван Батаклиев” в читалище „Христо Ботев”, където със специално подготвената програма представили живота и делото на Васил Левски, пресъздали клетвата, която са полагали членовете на революционните комитети; 
-    изработване на собствена Червена книга по повод интегриран урок  „Математическо пътешествие със защитени растения и животни на България, записани в червената книга”;
-    участия в състезания и конкурси, благотворителни прояви чрез събиране на пластмасови капачки, батерии, дрешки за деца от училището в нужда.
„Чрез осъществяването на тези инициативи децата се учат на взаимопомощ, толерантност и доброта. Това е начинът класът да е по-сплотен и отговорен. Нашата работа като учители е да научим децата да мислят за света като за място, където толерантността и съпричастието стават все по-важни за оцеляването ни, посочва класната ръководителка Валерия Годжунова. Най-голямото предизвикателство днес е да се развива мотивацията за учене и да помогнем на децата да станат добри хора”.
„Ние сме горди, че участваме в тези инициативи, заразявайки всички ученици в училище „Свети Климент Охридски” да правят добринки”, споделиха четвъртокласниците.
На всяко от децата бяха връчени и благодарствени писма до родителите от кмета на общината Тодор Попов.

Пазарджик
Тази страница е видяна: 3626

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 13 юни 2019 - 12:49:07

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Клас на месеца” са Vв от ОУ "Свети Климент Охридски" и IXв от ПГМЕТ, ще има и „Клас на годината”
Трети „а” от ОУ „Св. Кл. Охридски” е Клас на месец януари
Класът на Елена Бишурова от НУ „Отец Паисий” е „Клас на годината” за месец май
Иновативен клас от ОУ „Христо Ботев” е „Клас на месец март”
Защо първият приз "Клас на месеца" отиде при четвъртокланици от "В" клас на СУ "Г. Бенковски"
Седем маломерни паралелки в училище „Св. Климент Охридски“ в Ракитово
Ученици и учители от ОУ „ Св. Климент Охридски” – с отличия от конкурс в Благоевград
Доблестна постъпка на две момичета от Брацигово, възпитанички на СУ „Свети Климент Охридски” в Пещера
Стенописно пано с лика на Св. Климент Охридски ще бъде открито в едноименното училище в Пазарджик
IV "в" клас от НУ "В. Левски" е клас на месец декемвриТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5661 сек., 0.4788 от тях за заявки.