RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Ученици от ПМГ „Константин Величков“ успешно преминаха програмата „Практични финанси“
Пазарджик
За втора поредна година няколко паралелки от Профилирана математическа гимназия „Константин Величков“ в  Пазарджик участваха в проекта „Практични финанси“, провеждан от Джуниър Ачийвмънт България и подкрепен от NN България.
През учебната 2018-2019 г. учениците от 10А, 10Г и 11Г клас на математическата гимназия в Пазарджик успешно преминаха през програмата, като се запознаха с основни понятия и принципи, свързани с управлението на личните финанси. Проектът с национален обхват, в който се включиха и математиците от Пазарджик, има за цел да предостави на учениците от гимназиален етап знания и практически умения в управлението на личните финанси. Обучението комбинира по-традиционни методи на преподаване с такива, основани на дигитални технологии, по начин, който помага на учащите да усвояват материала по-ефективно. Темите обхващат стратегии за управление на парите, заетост и доходи, бюджетиране, спестяване, кредити и дълг, защита на потребителите, застраховане, разумно потребление, пенсионно осигуряване, управление на риска и инвестиране.
Една от силните страни на програмата „Практични финанси“ са отличните връзки със специалисти от практиката. Учениците в ПМГ „Константин Величков“ усвояваха знания за управлението на личните финанси, изградени върху много примери от реалния икономически живот, благодарение и на преподавателя по проекта г-жа Величка Милева, заместник-директор на гимназията, както и на г-н Иван Тричков, мениджър на NN България за област Пазарджик и ментор по програмата.
Проектът е подкрепен финансово от Европейската банка за възстановяване и развитие, а водещи корпоративни партньори, сред които NN България, BNP Paribas и Финансова група „Карол“, участват със свои доброволци. Програмата „Практични финанси“ се реализира в партньорство с Министерство на образованието и науката, с институционалната подкрепа на Национална агенция за приходите, Комисия за финансов надзор, и сдружения и асоциации от финансовия сектор.
Финалното събитие по проекта за тази учебна година ще се проведе в София в края на месец юни под формата на състезание между участници от всички 37 училища в страната, включени в проекта.

ПазарджикПазарджикТази страница е видяна: 1915

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 13 юни 2019 - 16:13:39

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ученик и учител от ПМГ „Константин Величков“ участваха в иновационен лагер по програма "Практични финанси" и проектираха финансовото бъдеще на младеж
В Пещера успешно работят екипи за обхващане и връщане в образователната система на деца и ученици
110 г. от смъртта на най-достойния син на Пазарджик - Константин Величков
В 22.00 ч. започва новогодишната програма на пл.“Константин Величков”
Ученици от ПГИМ-Пазарджик вече са приети за студенти след успешно представяне на национално състезание
Величковите дни ще се проведат в къщата музей на Константин Величков
Деца от библиотеката гостуваха в къщата музей на Константин Величков
Цветя по повод 110-та годишнина от смъртта на Константин Величков в Пазарджик и София
Проф. Величко Минеков ще е първият носител на наградата на името на Константин Величков
Възпитаници на ПМГ „Константин Величков“ще участват в Десетото национално състезание по правопис Spelling Bee 2020Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5566 сек., 0.4813 от тях за заявки.