pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Ученици от ПМГ „Константин Величков“ успешно преминаха програмата „Практични финанси“
pamedia , четвъртък 13 юни 2019 - 16:13:39 // коментари: 0

Пазарджик
За втора поредна година няколко паралелки от Профилирана математическа гимназия „Константин Величков“ в  Пазарджик участваха в проекта „Практични финанси“, провеждан от Джуниър Ачийвмънт България и подкрепен от NN България.
През учебната 2018-2019 г. учениците от 10А, 10Г и 11Г клас на математическата гимназия в Пазарджик успешно преминаха през програмата, като се запознаха с основни понятия и принципи, свързани с управлението на личните финанси. Проектът с национален обхват, в който се включиха и математиците от Пазарджик, има за цел да предостави на учениците от гимназиален етап знания и практически умения в управлението на личните финанси. Обучението комбинира по-традиционни методи на преподаване с такива, основани на дигитални технологии, по начин, който помага на учащите да усвояват материала по-ефективно. Темите обхващат стратегии за управление на парите, заетост и доходи, бюджетиране, спестяване, кредити и дълг, защита на потребителите, застраховане, разумно потребление, пенсионно осигуряване, управление на риска и инвестиране.
Една от силните страни на програмата „Практични финанси“ са отличните връзки със специалисти от практиката. Учениците в ПМГ „Константин Величков“ усвояваха знания за управлението на личните финанси, изградени върху много примери от реалния икономически живот, благодарение и на преподавателя по проекта г-жа Величка Милева, заместник-директор на гимназията, както и на г-н Иван Тричков, мениджър на NN България за област Пазарджик и ментор по програмата.
Проектът е подкрепен финансово от Европейската банка за възстановяване и развитие, а водещи корпоративни партньори, сред които NN България, BNP Paribas и Финансова група „Карол“, участват със свои доброволци. Програмата „Практични финанси“ се реализира в партньорство с Министерство на образованието и науката, с институционалната подкрепа на Национална агенция за приходите, Комисия за финансов надзор, и сдружения и асоциации от финансовия сектор.
Финалното събитие по проекта за тази учебна година ще се проведе в София в края на месец юни под формата на състезание между участници от всички 37 училища в страната, включени в проекта.

ПазарджикПазарджикОбратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1806Време за изпълнение: 0.5506 сек., 0.4714 от тях за заявки.