RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
За силата на хомеопатията - филмът Magic Pills
Продуцентът и хомеопат Ананда Мор разследва множество медийни кампании срещу хомеопатията, които я карат да тръгне по света и да открие дали хомеопатията е наистина научно базирана и ефективна или е просто плацебо, което застрашава животи.


Когато се среща с учени, скептици, практикуващи и пациенти, Ананда разкрива драмата и интригата, които обгръщат хомеопатията. Днешната наука постулира, че тя не може да работи, защото не можем да докажем как работи. По подобен начин, в миналото науката само наблюдавала гравитацията и електричеството, преди да може да ги обясни. Но на хомеопатията не й се предоставят същите мащаби на проучване, а вместо това е предмет на нападки.

В своите пътувания Ананда вижда как хомеопатията се използва за лекуване на рак в Индия, в подкрепа на антиретровирусното лечение на ХИВ/СПИН в Африка и предотвратява епидемия в Куба. Тя посещава и интервюира учени в лаборатории, където се извършват най-модерни експерименти, които отново доказват, че може би науката не може да обясни как работи природата. Едно става ясно – хомеопатията предлага дълбоко действаща и нежна алтернатива в контраст с конвенционалната медицина, която често пъти се фокусира върху токсични терапии с необратими или застрашаващи живота странични ефекти. Последната спирка е в приятелски настроената към хомеопатията Швейцария, където Ананда разкрива, че най-страдащите от политиките в подкрепа на продължителното лечение със съответните печалби са самите хора, на които се отказва точна информация за техния здравен избор.

Прожекцията на филма Magic Pills ще се проведе в Плевен, Бургас, Пловдив и Пазарджик. Като първи ще посрещнат най-дългия ден, още на 20.06, любителите на хомеопатията в Плевен и Бургас.
В Пазарджик - 21 юни от 19 ч. в хотел "Хебър", зала "Марица"


Билетите ще струват 8 лева и ще можете да ги закупите непосредствено преди прожекцията и след предварителна заявка в Българско Хомеопатично Общество или на страницата на Magic Pills Bulgaria.


Тази страница е видяна: 9731

 Публикувано от: pamedia на петък 21 юни 2019 - 15:30:47

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Септември празнува с Миро, Орлин Горанов, Сигнал и 4 Magic
Филмът „Формулата на Тео“ и концерт на Петър Салчев – в програмата на „Арт Идея Арт Алея“
Журито към Дара: Нека силата бъде с теб!
Бойка Маринска: „Съединението прави силата, а само силните заслужават успеха и могат да го постигнат!”
Йордан Младенов към участниците във Фестивал на хората с увреждания: Приемете моите адмирации за силата на вашия дух
Реформаторски блок: Съединението прави силата, а само силните заслужават успеха и могат да го постигнат"
Филмът на Ивайло Христов "Стъпки в пясъка" ще бъде показан в зала "Маестро Г. Атанасов" тази вечер
В навечерието на святата Коледна нощ да си спомним за силата на християнската вяра и българските традиции, пожелава областният управител Стефан Мирев
Тодор Попов: Да сторим дълбок поклон пред онези, които ни учат: "Съединението прави силата!"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5737 сек., 0.5146 от тях за заявки.