pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Община Пазарджик: Валежите забавиха обработката срещу гъсеници. Вече са обработени 250 дървета
pamedia , четвъртък 27 юни 2019 - 12:45:10 // коментари: 0


Срещу гъсениците

Честите валежи в последните седмици възпрепятстваха по-ранната обработка срещу гъсеници, но дейността ще продължи до окончателното справяне с популацията, съобщиха от Община Пазарджик.


Във връзка с изпълнението на договор за извършване на растително-защитна обработка срещу гъсеници на Бяла американска пеперуда, вече са обработени над 250 дървета. За обработките в градска среда се използва  биологичен инсектицид  ДиПел 2X. Неприятелят е многояден вид  и напада над 200 вида растения. В момента върви обработка на първо поколение гъсеници, а втората ще започне от 20 юли. Сериозна причина за разпространението на вредителите са дворове  на  частни къщи и   дворове на фирми, където е невъзможен достъпът.

От Община ПАзарджик поднесоха извинение за причиненото неудобство и  приканват за разбиране сериозността на проблема. Заявки за обработки се приемат чрез подаване на писмено заявление в Центъра за информация и услуги на гражданите в Община Пазарджик и на телефона за сигнали на Община Пазарджик - 034 / 96 96 96.


Срещу гъсениците
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 553Време за изпълнение: 0.3235 сек., 0.2734 от тях за заявки.