pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Коленни и тазобедрени стави, изцяло платени от НЗОК, поставят в панагюрската „Уни Хоспитал“
pamedia , вторник 09 юли 2019 - 13:04:39 // коментари: 0

Уни Хоспитал
Първата коленна става, която се поема изцяло от НЗОК,  бе поставена в МБАЛ „Уни Хоспитал“, съобщиха от здравното заведение . Интервенцията е извършена от началника на отделението по ортопедия и травматология д-р Димитър Кочев заедно с републиканския консултант за Южна България проф. д-р Владимир Ставрев, дм и д-р Видко Желев.
   
Пациентката се чувства добре и вече се раздвижва, уточни д-р Кочев, подчертавайки, че цената на протезата се плаща от НЗОК.
Причините за коленното протезиране най-често са свързани с остеоартрит на ставата – износване на ставния хрущял, което води до болезненост, деформация, ограничаване на движенията. Причините за износване на ставата могат да бъдат свързани и със специфични артрити, разказа д-р Кочев. Коленната протеза се състои от няколко компонента – метални и полиетиленови  - имащи за цел да заместят увредените краища на участващите в колянната става кости и да позволят свободни движения.
    
Вече са планирани и други пациенти, на които ще поставим безплатни коленни стави, както и безплатни тазобедрени, сподели още д-р Кочев.
       
 
 Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новинитеТази страница е видяна: 1141Време за изпълнение: 0.3894 сек., 0.3155 от тях за заявки.