RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
„Асарел-Медет“ дари 365 хиляди лева на Община Панагюрище

Лъчезар Цоцорков и Никола БелишкиВ напълно обновената зала „Луда Яна“ от новооткрития днес СПА хотелски комплекс „Каменград“ в Панагюрище изпълнителният директор на най-голямото рудодобивно предприятие в България „Асарел-Медет“ д-р инж. Лъчезар Цоцорков и кметът на Община Панагюрище Никола Белишки подписаха догово за дарение на стойност 365 хиляди лева. На подписването присъстваха областният управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов, председателят на Общински съвет Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева, представители на местния бизнес и общински съветници.

Дарителските средства от договора са разпределени по направления, като са предвидени средства за инфраструктурни, социални, културни и спортни дейности. Част от средствата – 115 хиляди лева, са по силата на вече действащо споразумение между двете страни в подкрепа на спорта, музейното дело и образованието. Около 65 хиляди лева са в подкрепа на реализацията на образователни и младежки проекти, 48 хиляди – за културни дейности, включително и за подкрепа на художествената самодейност. Средства са осигурени и за утвърдили се вече събития от културния календар на общината. Спортът ще бъде подпомогнат със сумата от 100 хиляди лева, от които 70 хиляди са за спортните клубове. С 32 хиляди лева допълнително са за организацията на спортни прояви, сред които автомобилни състезания и международен турнир по тенис на маса. 30 хиляди лева са предвидени за археологически проучвания в Панагюрския край. 100 хиляди лева е сумата за благоустройствени и инфраструктурни проекти. Те са съгласувани с кметовете на села.

„Всичко това правим с разбирането, че Панагюрище става все по-добро място за живеене. Имам пълното разбиране, че може да изникнат и изненадващи непредвидени проблеми и тогава ще се наложи отново „Радецки“ да пристига с гръм и „Асарел“ да помага“, пошегува се д-р Цоцорков.

Компанията е не само най-големият работодател, но и най-големият дарител в региона. Пряката инвестиция за Община Панагюрище до края на този мандат ще надхвърли 1,5 милиона лева, а инвестициите в социално значими проекти ще възлязат на над 21 милиона лева за периода до 2015 година, посочи изпълнителният директор на дружеството.

Първият мащабен проект е връщането на оригинала на Панагюрското златно съкровище и изработването на негово точно копие. Инициативата, която ще се реализира навръх Великден, е изцяло финансирана от „Асарел-Медет“. Д-р инж. Лъчезар Цоцорков съобщи днес, че другото голямо дарение, че е за откриването на нов болничен комплекс за лъчетерапия към местната болница, за което акционерите в дружеството вече са дали съгласието си.
Тази страница е видяна: 887

 Публикувано от: pamedia на понеделник 02 април 2012 - 16:42:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Асарел-Медет“ дари 5 хиляди лева за с. Бисер. Ръководството призова работниците да подпомогнат пострадалите
Фондация „Асарел“ дари мултимедийни проектори на училища от община Панагюрище
Отборът на „Асарел Медет“ победи в „Игри за добрини“ и спечели 2 хиляди лева в подкрепа на деца в неравностойно положение
Фондация „Асарел“ дари 25 хил. лв на училища, читалища и дневни центрове от община Панагюрище, 219 асарелци са удостоени с награди
Община Пещера ще дари 25 хиляди лева за вътрешен ремонт на сградата на РУ на МВР – Пещера
Над 2 хиляди тетрадки с Панагюрското златно съкровище подари "Асарел -Медет" на учениците от Панагюрище
Инж. Делчо Николов и Никола Белишки подписаха анекс за удължаване до 2021 г. на дарителския договор между „Асарел-Медет“АД и Община Панагюрище
Половинвековният юбилей на „Асарел-Медет” събра хиляди в Панагюрски колонии
В памет на проф. Цоцорков "Асарел-Медет" ще дари на училища и читалища средствата, предвидени за празника на Деня на миньора
„Асарел-Медет” рекултивира Окисното насипище за 5 ммилиона леваТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5890 сек., 0.4997 от тях за заявки.