RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
„Училище за родители“ ще се превърне в постоянна инициатива
Живка Спасова

За реализирането на инициативата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни „Училище за родители“ кметът на Пазарджик днес награди директора на детска градина „Валентина Терешкова“ г-жа Живка Спасова. Тя е спечелила специална награда в Шестия международен конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците – 2019“.

Процесът на приобщаване на родителите към процеса на обучение, възпитание и образование е от съществено значение и затова високо ценя работата на местната комисия и на секретаря ѝ Бисерка Трайкова“, посочи кметът Тодор Попов. Той връчи като подарък за учителски колектив на детската градина цифров фотоапарат, а директорката Живка Спасова получи грамота за успехите в инициативата „Училище за родители“. Живка Спасова благодари на общината и на комисията за оказаната подкрепа при реализация на дейностите и предложи "Училище за родители" да се превърне в постоянна инициатива.

„Училище за родители“ се реализира в няколко пазарджишки училища. Залага се на обучения на родителите, тъй като при работа само с децата, ефектът е временен и непостоянен, а родителят може да осигури по-дългосрочна промяна в поведението. Беседите по програмата на „Училище за родители” включват редица интересни теми, като "Детските рисунки – какво ни казват децата чрез тях?", "Децата имат нужда от общуване - кога и как - идеите на д-р Томас Гордън „Трениране на успешни родители”, "Агресията - техники за справяне с нея. Толерантност. Различните деца", "Опасностите в интернет, до какво води прекомерното гледане на телевизия, ползите от компютърните игри", "Преход от детската възраст към 1 клас", "Полово възпитание" и др.Тази страница е видяна: 435

 Публикувано от: pamedia на вторник 10 септември 2019 - 13:31:39

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Училище за родители” за четвърта поредна година
„Училище за родители” ще се проведе в две пазарджишки детски градини
В заключителната част на „Училище за родители” - празник в четири детски градини
16 деца посетиха мама и тате в "Асарел-Медет" - национална инициатива "Гордея се с труда на моите родители"
"Училище за родители" - вече в 4 детски градини в Пазарджик
Министър Томислав Дончев: Българският предприемач трябва да се превърне в ценност
Фондация „Цоцорков род“ ще превърне в атракция мястото на откриването на Панагюрското златно съкровище
Убиецът от Панагюрище - с постоянна мярка за неотклонение
ГЕРБ разкрива постоянна приемна за граждани в град Белово
Старши инспектор от ДАИ - с постоянна мярка „Задържане под стража” за подкуп от 500 лв.Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.8829 сек., 0.8166 от тях за заявки.