RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Нов метод за за учене чрез игри прилагат в ПМГ „К.Величков“
Пазарджик
Отново със спечелен проект по европейската проограма Еразъм +, КД1, която акцентира върху обучение на учители в чужбина, могат да се похвалят учители от ПМГ „К.Величков“, гр. Пазарджик. След ползотворната работа по миналогодишния проект на име „Обърната класна стая“, търсенето и прилагането на нови методи и иновативни идеи продължава, този път с „Обучение чрез игровизация и игри“.  Преди броени дни от гр. Пула, Хърватия се завърнаха старши учителите по английски език Мирослава Такева-Ненчева и Димитрийка Боева, а от гр. Флоренция, Италия техните колеги по История и цивилизация и Информационни технологии Ана Рабаджийска и Валентина Малинова. Там те бяха на двуседмични структурирани обучителни курсове, за да научат повече за игрите и игровизираното обучение в класната стая. През новата учебна година те ще приложат интересните похвати и ще се стремят да ангажират и мотивират своите ученици по още по-увлекателен начин.
Самият метод представлява по същество прилагане на игрови елементи и игрови принципи в неигрови контекст. Интересно е да се спомене, че този метод възниква в сферата на бизнеса. В случая техният контекст е сферата на образованието, а в по-тесен план – класната стая.
За игровизирането на учебното съдържание те ще използват някои елементи на игрите, като самите игри ще са само поредното средство за успех, а не самоцел. Различни видове игри ще бъдат адаптирани с образователна цел,  всички традиционни дейности ще са включени, но целият образователен процес ще се развива под знака на игровизирана „платформа“, която ще има за цел да радва, окуражава, да дава втори и трети шанс, да предоставя избор и да мотивира. През новата учебна година работещите по този любопитен проект ще са ангажирани да поддържат вълнуваща атмосфера, преодоляване на страха от провал, насърчаване на креативността и не на последно място постигане на образователните цели.

ПазарджикТази страница е видяна: 402

 Публикувано от: pamedia на сряда 11 септември 2019 - 17:03:35

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
8 експерти са обучени да прилагат в България баварския модел HSI за социално включване на правонарушители
120 доклада за 2 дни обсъдиха участниците в Областната педагогическа конференция „Учене през целия живот – от малки до големи”
Д-р Н. Пенчев: В борбата с туберколозата няма по-добър метод от диспансерния
Революционен метод за коригиране на астигматизъм за първи път е приложен в Пловдив
Дали цитонамазката е най-добрият скринингов метод за рака на маточната шийка?
Мастер Шао ще представи за първи път у нас ПайдаЛаджин – метод за самолечение и поддържане на здраве и дълголетие
Най-новият и ефикасен метод за борба с дископатиите и дисковите хернии - вече и в Пазарджик
Летни игри и турнири за децата в Стрелча
За 13-ти път в Попинци се проведе фестивал на маскарадните и кукерски игри
Започна записването за “Игри по дъгата” – състезание с тротинеткиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5380 сек., 0.4576 от тях за заявки.