pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Стотици медицински сестри протестираха с искане за достойно заплащане
pamedia , понеделник 07 октомври 2019 - 13:18:27 // коментари: 0

Протест

Стотици медицински сестри и специалисти по здравни грижи от цялата страна протестираха днес пред Министерски съвет с искане за по-високи възнаграждения. Сред тях бяха и протестиращи от Пазарджик. Протестът на медиците е подкрепен от основните синдикати: Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ, Конфедерацията на независимите синдикати в България и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.


Основното искане на медицинските специалисти е минималната заплата в сектора да започва от 900 лева за професионалистите по здравни грижи в общинските болници; 950 лева за професионалистите по здравни грижи в университетските болници и съответно 1100 лева и 1200 лева начална стартова заплата за лекарите.

В декларацията до премиера Бойко Борисов и здравния министър Кирил Ананиев синдикатите посочват решенията за здравеопазването и настояват управляващите да ги чуят.
Те искат промяна в законодателството, позволяваща на общините и държавата, като собственици на болници да придобият права за доплащане на трудови възнаграждения.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1183Време за изпълнение: 0.4747 сек., 0.3998 от тях за заявки.