RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Бойка Маринска: В политиката пропуснатият момент не се връща
Бойка Маринска

Бойка Маринска е педагог с 30-годишен стаж в системата на образованието като учител и директор на СОУ  Св. Климент Охридски в Пещера
В периода 2004 – 2009 г. е началник на Регионален инспекторат по образование гр. Пазарджик.
Общински съветник в Община Пазарджик  - мандат 2007 – 2011 г. и 2011 – 2015 г.
Народен представител в 43. Народно събрание от „ Движение България на гражданите“ и парламентарната група на Реформаторски блок.
Председател на парламентарната Комисия  за взаимодействие с НПО и жалбите на гражданите в 43. Народно събрание и член на Комисията по образование и наука.Г-жо Маринска, водите листата на „Движение България на гражданите“ заедно с БЗНС, БНД и ЕНП. Кампанията „Местни избори 2019“ е към края си. Мислите ли, че времето беше достатъчно избирателите да се запознаят с визията за развитието на града през следващите 4 години? Факт е, че Вие имате огромен опит като народен представител и председател на парламентарна комисия. За Вашата дейност в Народното събрание, Вие информирахте публично избирателите  на всеки шест месеца.

Някои от идеите в посланията на партиите и коалициите съвпадат, което е обяснимо от гледна точка на проблемите, натрупани през годините в града и селата, но има и обещания, които звучат толкова клиширано, че е отегчително да ги четеш дори. Не трябва да подценяваме избирателите, те бързо се ориентират  дали това, което кандидатите говорят е изпълнимо или е изпразнено от съдържание словоблудство. Не можеш да обещаваш да построиш мост там, където няма дори река. Така, че не е необходимо много време на хората да се ориентират в морето от обещания , да изградят мнение и да вземат правилното  решение кого да подкрепят. Избирателите трябва да имат обратната връзка с тези, които са избрали.

Различава ли се работата в Народното събрание от тази в един местен парламент?

Аз съм удовлетворена  от работата си като народен представител и считам, че не съм загубила времето си. Имам внесени и гласувани с впечатляващо мнозинство няколко законопроекта, които преди изборите бях обещала на избирателите си, както и стотици предложения в законопроекти между първо и второ четене, питания към министри. Цялата ми дейност я има на сайта на НС. За времето, в което бях там, разбрах простичката истина, че, когато човек иска да бъде полезен и да оправдае доверието на хората, които имат очаквания от него, може да го направи и нищо не може да му попречи.. Ще пренеса опита си, който натрупах и в общинския съвет.  За ключови решения, които трябва да бъдат гласувани ще разчитам на собствения си опит  и експертизата  на всички от листата ни за общински съветници. Нашите контакти няма да бъдат преустановени с приключване на изборите, няма да загубим и връзката си с хората, гласували ни доверие. Ние създадохме перфектния екип, който е гаранция за добър резултат и ефективна работа в бъдеще.

Какво сега е по-различно и като кампания, и като послания, и като структуриране на политиките на политическите партии и коалиции?

Кампаниите,  които досега съм правила, екипите, с които съм работила, винаги са залагали на позитивност и реалистични ангажименти. Избирателите се наслушаха на обещания, които са неизпълними, на послания, които звучат като лозунги от времена, които отдавна сме забравили. Нагледаха се и на безпринципни коалиции, размити някъде от крайно дясно до крайно ляво, на кандидати,  набързо събрани в кандидатски листи, по неясни принципи, без професионална биография, без опит, без идеи, без политически сетива, или по роднинска линия. Смятам, че посланията не трябва да бъдат помпозни, пълни с клишета и неизпълними обещания.

Представителите на Вашата коалиция многократно заявяваха през последните дни, че листата на „Движение България на гражданите, БЗНС, БНД и ЕНП заслужава вниманието на избирателите. Добре структурирана, с участие на експерти в различни области. Вие показвате самочувствие и се явявате на изборите с ясна визия за бъдещето на общината, има какво да кажете на избирателя. Какви са очакванията Ви?

Гордея се с листата ни. Тя е балансирана и експертна –  обхваща области като образование, здравеопазване, социология, икономика , земеделие, екология, право. Всички кандидати са доказани професионалисти, съчетали опита  с амбицията на младите хора,  със самочувствието на можещи и нахъсани за работа, със смели идеи, готови на практика да ги реализират. Удоволствие е да се работи с такъв екип.  Вярвам в обективна та преценка на избирателите.

Коалиция „Движение България на гражданите“, БЗНС, БНД и ЕНП няма кандидат за кмет в тази кампания. Разчитате на по-голямо представителство в местния парламент, за да имате възможност да реализирате своите политики и по този начин да изградите нова визия на града. Мислите ли, че реално, Пазарджик може да се развие икономически през следващите четири години. Какъв е инструментът местната власт да влияе и върху размера на заплатата?

Да, разчитаме на по-голямо представителство, защото така можем да влияем на процесите в положителна посока,  да бъдем ефективни.  Не е изключено и групиране в местния парламент точно с такава цел. На въпроса дали местната власт  има инструмент, с който да влияе на заплатите, ще Ви отговоря кратко – Аз не бих обещала подобно безумие! Но знам, че привличането на инвестиции, по-голямата заетост, със сигурност ще донесе и ръст на заплатите, защото ще се промени пазара в Пазарджик. А с това ще се промени и животът ни. А нали точно това искаме! Не бива да забравяме една истина, която ни остави Кристиан Таков, а именно, че „доброто и злото са въпрос на избор, а свободата е  вродена. Но за да си упражниш свободата на избор между доброто и злото, първо трябва да ги различиш“. Остават няколко дни до изборите и един ден за размисъл, който е за това, за да няма минута мълчание след това. В политиката пропуснатият момент не се връща!


kupuvaneto.jpg

Тази страница е видяна: 763

 Публикувано от: pamedia на вторник 22 октомври 2019 - 14:05:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Бойка Маринска – с приемен ден в Лесичово
Бойка Маринска ще има приемен ден в Панагюрище
Приемен ден в Пазарджик ще има Бойка Маринска на 29 юни
Бойка Маринска ще има приемен ден в Пазарджик на 7 март
Бойка Маринска: От РБ внесохме Закон за доброволчеството
В понеделник Бойка Маринска ще има приемен ден в Септември
Поздравление от народния представител Бойка Маринска
Поздравление от народния представител Бойка Маринска
Бойка Маринска внася законопроект за избор на омбудсманите с 50%+1
БОЙКА МАРИНСКА: 15 септември е най-вълнуващият ден за българското училище

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5087 сек., 0.4436 от тях за заявки.