pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Пазарджишка област не иска промяна, четирима от кметовете на ГЕРБ печелят на първи тур, в други две общини също са преизбрани досегашните кметове
pamedia , сряда 30 октомври 2019 - 00:43:32 // коментари: 0

Батак
Резултатите от различните видове избори през последните трийсетина години в Пазарджишка област са били почти винаги средно статистически за страната. Местните са по-особен вид, но данните след първия тур на 27 октомври отново дават основания за потвърждание на тезата в глобален мащаб.

Преизбраните шестима кметове на общини в региона от раз са принос към твърденията, че в страната няма сериозно разместване на политическите пластове.

Никола Белишки в Панагюрище, д-р Костадин Коев във Велинград,  Серьожа Лазаров в Лесичово и Марин Рачев в Септември, всичките от ГЕРБ, отвяха конкуренцията още на първия тур. Същото сториха  Неми Бозов от ДПС в Сърница, който беше единствен кандидат, и Петър Паунов в Батак, който този път бе с регистрацията на АБВ.

В останалите 6 общини до балотаж стигат отново досегашни кметове в  5 от тях. В Пещера Николай Зайчев от ГЕРБ се изправя срещу Йордан Младенов от "БСП за България", в Ракитово Костадин Холянов срещу Георги Тупаров, в Белово Костадин Варев срещу Стойко Стефанов, в Стрелча Стойно Чачов срещу Георги Павлов и в областния град - Тодор Попов срещу кандидата на "БСП за България" Благо Солов.

Единствено в община Брацигово ще се състезават кандидати за първи кметски мандат Надежда Казакова от ГЕРБ и Мария Мадарова от Коалиция „ Движение нашият град“.

Велинград


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 4542Време за изпълнение: 0.8230 сек., 0.7447 от тях за заявки.