RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Учениците в НУ „Васил Друмев“ – Пазарджик ще учат китайски език
kitajski19.jpg

Ученици от Начално училище „Васил Друмев“ започнаха обучение по китайски език. Проектът е пилотен за училището, което е първото в пазарджишка област, решило да въведе в извънучебната програма изучаването на китайски език. Преподавател на учениците от 3 и 4 класове е Таня Попова. Тя е магистър по английска и китайска филология и е една от единиците преподаватели с тази специалност в региона.


Всяка година интересът към китайския език в България се повишава. Ето защо, адекватно на търсенията на пазара и на обществената необходимост, НУ „Васил Друмев“ поема мисията да въведе изучаването на езика и в гр. Пазарджик, като по този начин да мотивира учениците да развиват уменията, компетенциите и своя капацитет, заяви директорът Илиана Чалъкова.

В училището през настоящата учебна година са сформирани две групи, като идеята е, поради големия интерес, в бъдеще да бъдат обхванати по-голям брой ученици.
„Китайският език е труден, но много интересен. Децата ще го изучават по интерактивен и забавен начин. Това е език на интонацията и на добрата памет и изучаването му е свързано и с начина на мислене“, коментира старта на обучението Таня Попова.

Китайският език е част от сино-тибетското езиково семейство или още така нареченoто тайско езиково семейство и се говори от повече от 1,2 милиарда души по света. Една от най-бързо развиващите се икономики е именно китайската. Това превръща китайския език в един от най-привлекателните езици за изучаване. Факт е, че възможностите и перспективите, които се откриват пред всеки говорещ китайски език, нарастват във времето.Тази страница е видяна: 451

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 07 ноември 2019 - 14:02:00

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Работата на полицаите и оборудването им представиха служители на реда пред учениците в НУ „Васил Друмев“
В училище „Васил Друмев“ започна кампания за събиране на средства в помощ на 3-годишния Митко от Пазарджик
НУ „Васил Друмев“ започва кампания за събиране на средства в помощ на болно 12-годишно момиче от Пазарджик
Ученици и родители от НУ „Васил Друмев“- Пазарджик организират кампания за събиране на дарения за дома на отец Иван в Нови хан
„Клас на месец март” е I „б” от НУ „Васил Друмев”
Великденски базар в Начално училище "Васил Друмев"-Пазарджик
Благотворителна кампания на училище „Васил Друмев“ в подкрепа на 12-годишно момиче
Учениците в ОУ "Христо Ботев" изучават чужд език в модерно оборудван кабинет
Учениците от ОУ "Хр. Ботев" ще учат в малката сграда на ОУ "Хр. Смирненски"
Стоки менетета иззе икономическа полиция от китайски търговец в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5998 сек., 0.5194 от тях за заявки.